måndag 11 juli 2016

Äventyrligheter


Dagen började tidigt. Så är det alltid när man vet att man ska iväg. Och den började regnigt dessutom - med skyfall! Men när vi stod i kön till 9.45-färjan hade regnet lugnat ner sig, och det småduggade bara lite, så jag kunde gå ut och ta en bild av ekipaget. En lite mer lämplig släpkärra den här gången, som gjord för den lilla Gröna! Och vällastad var den, med lasten inlindad och surrad efter alla konstens regler och lite till!

Men att åka färjan var struligt idag. Det var kö, och stora lastbilar, och stora husbilar. Visst, vi kom ombord. Men tack vare en tysk personbil som körde mot rött ljus hamnade vi i fel fil och fick backa med släpet innan vi hamnade rätt. Framme vid Hyppeln blev det värre. Där skulle stora jobbarbilar ombord. Färjepersonalen ville att Tommy skulle backa igen, men det vägrade han! Den tyska bilen fick backa av i stället, och som straff för förseelsen att köra mot rött på Rörö fick han stå på Hyppeln och vänta på nästa färja. Äventyrligt värre var det alltså att åka färja idag!


Sedan gick allt som på räls! Ett kort stopp tog vi i Uddevalla (vi var lite hungriga efter äventyren), men annars var det raka spåret, och vid 14-tiden var vi framme! Snälla grannar hjälpte till att lossa lasten (som var rätt stor idag), och sedan åkte Tommy till varvet för att lämna tillbaka släpkärran medan jag tog en liten sväng i trädgården och växthuset. Riddarsporren som jag räddade förra året hade slagit ut, men till min besvikelse var den inte himmelsblå som jag hade hoppats, utan snarare blekblå. Jag får nog investera i i en ny nästa år - en som blir garanterat himmelsblå!


Lite ömtåligheter fick vi ta till Drömstugan - tavlor till exempel. De mår nog inte så bra i fuktiga utrymmen. Den kartongen kånkade Tommy upp. Resten tog jag! Men man har ju bara två händer, så det blev en tung väska över axeln, Tommys alldeles för stora jacka på, liksom hans keps. Och så våra Rörökrukor - fem av sex kom med idag! Ser jag ut som en packåsna eller?


Nu får våra supertåliga växter stå utomhus - det är ju faktiskt sommar! Fast det har de aldrig varit med om förut,


så vi får väl se vad de tycker om det!


Sedan slog vi oss ner på uteplatsen. Där hann vi sitta i strålande sol i ungefär en kvart innan åskskuren var över oss, samtidigt som solen fortsatte skina! Nåja - vi hade tur med vädret hela vägen och medan vi lossade lasten - mer kan man inte begära!

Nu är vi möra - det har varit ett par intensiva dagar. Men oj så nöjda - allt har gått väldigt bra! Nu är det bara resten kvar..........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar