tisdag 14 juni 2016

Morgongodis


blev det till frukost idag - svenska jordgubbar från Finnerödja! Tommy åt dem på gröten. Jag åt dem med vispgrädde........


Så till dagens inköp i Årjäng - mera virke! Men först gjorde vi ett besök hos plåtslagaren för att höra om han kunde fixa till våra nyinköpta fönsterbleck efter Tommys speciella önskemål. Det kunde han. Fast inte idag. Han hör av sig när det är klart....... Det blir nog inte före midsommar skulle jag gissa.


Och så var det Nordsjö nästa. Impregneringsoljan är slut. Men nu klarar vi oss ett tag till.....Den är inte billig, den där oljan - men bra! Sägs det i alla fall........


Så var vi hemma på byggarbetsplatsen igen, och det var bara att fortsätta där vi slutade igår, med målning och snickrande och fixande. Men klara - nä, det tar allt några dagar till!


Medan Tommy åkte till båten för att montera de där anoderna (?) tog jag en inspektionsrunda i trädgården. Nya blommor kommer varje dag, här i stenpartiet.


Växthusodlingarna verkar ha gillat gårdagens omsorg - idag såg det riktigt piggt ut i pallkragarna därinne!


En (!) knopp på kaprifolen! Kanske det kommer fler........


Jordgubbslandet verkar arta sig i år! Nu gäller det bara att skydda det från glupska fåglar innan det är för sent. Men ännu är det nog ingen fara - bären är fortfarande små och stenhårda och har inte börjat rodna.


Koltrastboet som vi hittade ovanpå vedhögen bakom uthuset har utökats med två ägg till sedan i söndags. Jag var lite rädd att koltrastparet hade övergivit det enda ägget och flyttat någon annanstans, men så var det inte! Fast vi såg inte till någon av dem, men vi hörde dem på avstånd. Det ska bli spännande att följa uppfödningen av små nya koltrastar!

I morgon ska båten sjösättas om allt går som planerat. Sådant där vet man aldrig.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar