tisdag 2 juni 2015

Junistormar


Det blåser nästan aldrig här vid Drömstugan. När omgivningen har snålblåst har vi vindstilla. Stugan ligger precis som i en stor gryta. Men idag.........Det blåste bara mer och mer, och vi var lite oroliga för att våra höga träd skulle rasa!


Så för att lugna nerverna lite åkte vi ner till båten. Det blev vi inte ett dugg lugnare av. Bryggan som Skönheten ligger förtöjd vid hade gett sig i blåsten, och den var väldigt svajig. Lång är den också, den där bryggan, och många båtar låg förtöjda utanför oss.


Det är bara att göra det bästa av situationen och hoppas på att det ska gå bra! Fler fendrar, fler tampar......... Lite nöjda var vi att vi låg längst in i alla fall. 


Våra thailandsnorrlandsgäster fick vara med om en del på väg ner från nordligaste Sverige och nästan längst ner i söder.  60 mil i ösregn och storm i Dalsland - hur kul är det? De stannade till och fikade hos oss på vägen. Sitta ute var inte aktuellt. Visserligen sken solen, så vi kunde visa dem vår snart ruttnande trädgård ( ja, ibland tror jag faktiskt att allt vi planterar ska ruttna!), men vi fick allt äta rabarber- och blåbärspaj på insidan! När de reste vidare söderut blåste det fortfarande småspik! Kul var det att ses i alla fall!


Idag skulle vi åka hem till Rörö för att städa och packa innan avresa på fredag ( eller - torsdag faktiskt - flyget går så tidigt att vi måste sova på flygplatshotellet natten innan!). Men innan vi gav oss iväg måste vi ju titta till Skönheten en sista gång. Allt var OK med henne, men den stackars tyska skolklass som hyrt alla varvschefens små segelbåtar för att segla på Lelång några dagar låg kvar i hamn. Inte kan man gå ut i det här vädret, framför allt inte om man inte alls är sjövan! Och kallt måste det vara att sova i de små segelbåtarna just nu. Måtte de få bättre väder väldigt snart!
Men - regn och storm hindrar inte ungarna från att bada i det iskalla vattnet! Fast när de där handdukarna ska torka vet jag inte. Nåja - de hänger ju under tak i alla fall. Inne i det stora, kalla och dragiga båthuset..........



Vi firade hemkomsten med räkor.


Och utsikten var grå och blåsig. Och stormigare ska det visst bli under natten hörde jag just............


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar