lördag 13 juni 2015

Högsäsong?


Kan det vara så att den börjar här på Cypern just nu? Vi har varit på stranden ett par gånger hittills, och varje gång har vi haft väldigt svårt att få en plats med parasoll. Det är ju vi beroende av, som bekant. Vid vår ålder ligger man inte och gassar sig mitt i solen! (Eller - Tommy pressar faktiskt en stund ibland......) Men idag var det full aktivitet på stranden - nya, vita parasoller installerades överallt! Det tackade vi för och betalade snällt våra 7,50 euro........


Efter närmare tre timmar var vi alldeles nöjda med sol för idag. Och lite hungriga. Vi stannade till vid en av kioskerna på strandpromenaden och köpte varsin hot dog.  


Vi slog oss ner utanför kiosken med utsikt mot stranden och åt våra hot dogs tillsamman med varsin öl. Fyra euro gick det kalaset på - helt överkomligt!
Kiosk, ja - det finns hur många som helst här. Och där kan man köpa allt! Ordet kiosk finns i både persiska, turkiska och grekiska, och så svenska då. Men kioskerna här har lite större utbud än hemma........


Ytterligare ett tecken på att högsäsongen är här: Här sitter badvakten och spanar, hela dagen. Innan har de hållit på att måla det här tornet i flera dagar. Nu är det nymålat och fint, och badvakten är på sin post, och hela stranden har fått nya vita parasoller!


Man blir lite mör efter så mycket sol, så vi tog det lugnt på kvällen och gick till George´s runt hörnet.


Kioftedakia beställde vi i kväll - små, kryddade köttbullar med en massa tillbehör!


Här var det hemlagad mat!


Och lika gott som sist var det! Och billigt....... 

I morgon ska det bli 32 grader varmt talade värdfolket om. Oj då..........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar