torsdag 18 juni 2015

Fig Tree Bay och sista dagen...........


Vi vaknade på onsdag morgon (jag är just nu en dag efter......) i Nicosia och fortsatte till Protaras och Fig Tree Bay när vi hade ätit långfrukost. Så vacker strand! Tommy badade först.


Vi andra tog det lugnt en stund.


Men sedan badade vi allihop. Det var nödvändigt. Det var 32 grader varmt.


Fig Tree Bay är ett riktigt svenskställe. Vi hörde svenska pratas överallt på stranden. I Larnaca har vi inte träffat på en enda svensk på hela tiden!


Vattnet var alldeles ljuvligt! Nåja - lite kyligt innan man kom i, men sedan!


Piratskeppet går från Larnaca till Famagusta med turister, Vi hann se fartyget ett par gånger.........


Trevlig restaurang fanns här också........

Så småningom var vi alla nöjda med sol och bad. Meningen var att vi skulle åkt till en fiskeby där man skulle kunna bo längre tid på vintern, men tyvärr var vägen dit avstängd på grund av vägarbete, så det blev inget av med det. Stefan och Angela släppte av oss i Larnaca och åkte vidare hem till Nicosia. Tack för et fantastiskt dygn!


På gården mitt emot vårt hotell bor massor av katter. De lever på vad de hittar i soptunnorna och på vad en snäll kvinna utfodrar dem med ibland. De ser inte ut att må så bra......... Någon borde nog ta tag i detta, för de här stackars katterna tillhör inte någon, och de förökar sig, hela tiden........


Sista grekiska lunchsalladen........


.......och svalorna flyger som vanligt förbi på kvällen i hundratal.


Sista middagen på Alexander med den sista ouzon "on the house" .
I alla fall för den här gången. Vi kanske snart är tillbaka igen. I morgon går planet hem och på midsommaraftonskvällen "landar" vi på Rörö........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar