tisdag 4 juni 2013

Vilken tur


vi har! Molnigt och kyligt var det sagt. Men dagen blev fantastisk, med strålande sol hela förmiddagen. Tommy och Per-Erik åkte till varvet och jobbade med båten. Monica, hundarna och jag tog en lång sväng i omgivningarna..


Monica skulle förstås se "sitt hus" igen - ödegården alldeles nära oss. Fast den är inte till salu. Och det är alldeles för mycket jobb som behövs göras. Men vackert är det där - alldeles otroligt vackert!


Det kanske är värt jobbet och pengarna trots allt. Om den nu skulle bli till salu någon gång..............


Gamla ladan - fin och rätt fallfärdig.


Moa och Olga drunknade nästan i all växtlighet. Olga är lite försiktig, men Moa gav sig in i grönsakerna med friskt mod, och det enda man såg var gräset som vajade där hon plöjde fram!


Så mycket fina motiv! Monica på gång...........


Ladugården............Vi smygkikade in i den gamla fina ladugården. Där hänger mjölkningskläderna fortfarande kvar


och i detta båset stod Majken som föddes 1975. Majken är nog borta sedan länge...........


Tillbaka hem gick vi på de gamla järnvägsspåren där det numera bara är dressintrafik. Vid sidan av Vårviksvägen hade lupinerna börjat blomma.


Hemma igen. Soltorkad tvätt är underbart - den doften är det inte mycket som slår! På bara ett par timmar var allt torrt.............


Så fick då våra presenttomater sitt nya hem! Ampeltomaten får hänga på solsidan väggen, och den andra magra stackaren fick nytt hem i en fin zinkhink med ny jord och extra stöd.


Dagens killar - Pajen och Tommy!


Och dagens tjejer - Olga och Moa...............

2 kommentarer:

  1. Tusen tack för ett par härliga dagar - vi är snart tillbaka!

    SvaraRadera