söndag 16 juni 2013

Två dagar i juni.....


Fredag kväll. Lite chatt på Facebook med thailandskompisen Yvonne. "Har ni något särskilt för er? Tänkte hälsa på....."  Ni är så välkomna svarade jag. Ibland behövs det inte så värst mycket planering utan det är bara att bestämma, snabbt och lätt!


Så lördag morgon tog Tommy ett arbetspass på varvet, medan jag körde en snabb runda med dammsugaren och plockade lite blommor i alla våra rabatter och ängar - vilda och tama om vartannat!


Och så kom Yvonne och JT! Det första som hände var att JT plockade fram röken som de hade med sig, för nu skulle här rökas lax! (Den åt  vi på tidiga eftermiddagen, och den smakade fantastiskt!)


Sedan gällde det att hitta den bästa platsen att slå upp det nyinhandlade tältet - det skulle nämligen testas inför kommande helgaktiviteter. Skönt med gäster som tar med sig eget boende - Drömstugan är ju inte så himla stor...............


Så tog vi en tur till varvet med kaffetermos och Yvonnes småkakor (som var svårt beroendeframkallande!), för det visste vi att Tommy såg fram emot. Fast när vi kom hjälpte han till med sjösättning, så JT hoppade också in och drog ett strå till stacken......Och sedan blev det gofika!


Vädergudarna var nådiga hela dagen, så vi kunde sitta ute, först på en uteplats och sedan, när solen försvann där, flyttade vi vidare till nästa uteplats. Och hela tiden åt vi, hela eftermiddagen och hela kvällen, för våra gäster hade med sig hur mycket ätbart som helst! Här: Brie med honung och valnötter och svenska jordgubbar. Ljuvligt!


När solen började försvinna bakom de höga träden var det dags att tända grillen.


Fläskkotletter med sallad - perfekt!

När  det var uppätet var klockan över 22, myggen började bli irriterande trots myggljus och thailändsk myggspray, så då flyttade vi inomhus, vilket var rätt bra tajmat eftersom det började regna en liten stund senare. 
Men ännu var kvällen inte slut! Vi satt kvar ett par timmar till, lyssnade till regnets smattrande och åt rabarberpaj med vaniljvisp och drack kaffe och pratade och pratade och skrattade!
Men så småningom gick våra gäster och lade sig i sitt nya tält, som verkligen utsattes för den ultimata testen - spöregn en stor del av natten! Det höll tätt! Och de sov gott!


Söndag, sen frukost, hoppackning av tält och annat smått och gott. Men innan de gav sig av hemåt tog Yvonne och jag en tur genom skogen till "Hölan" (som vi nu vet att den kallas - ödegården!).


Och visst är den fin! Just nu blommar allt dessutom alldeles otroligt runt omkring!


Hemvägen gick vi på gamla järnvägsspåren där det numera bara går dressiner. "Varning för bilar........"


Så åkte de hem till Trollhättan igen, men de kommer nog tillbaka, för man hinner ju inte allt på ett kort dygn! 
Vi tog en av många turer i trädgården (14 potatisar har kommit upp!) och då insåg jag att det är dags att skörda vår Baby Leaf sallad!
Så om en liten stund blir det rester med hemodlad, nyskördad sallad............

1 kommentar:

  1. Jag ville ju varit med när Yvonne och JT var där - men icke - fick måla staket istället å det är ju minst lika roligt...eller?

    SvaraRadera