lördag 22 juni 2013

Midsommarafton och sommarsolstånd


inföll på samma dag det här året! Vädret har varit en snackis hela veckan, men dagen började med strålande sol och värme. Fast sedan mulnade det på, och regnet hängde i luften när traktorn med alla barn gav sig ut på blomsterplockningsuppdrag på förmiddagen. Fast mer än några små stänk blev det inte, och midsommarstången kläddes och restes som planerat, utan regn i kransarna!


Klockan slog tre, och midsommarfirandet i parken kunde börja! Som vanligt var det otroligt mycket folk (och hundar....) - jag tycker att det blir mer och mer för varje år!


Gästhamnen var fylld till bristningsgränsen och lite till tror jag! Ett par småkillar roade sig med att gunga i varsin gunga på varsin segelbåt - det såg rätt kul ut!


Monica, Per-Erik, hundarna och gästerna kom också till parken en stund för att titta på dansen innan kvällens övningar. För säkerhets skull var de, liksom de flesta andra, utrustade med paraply. Fast de kom inte till användning - bra va?


Här hänger man kläder tror jag.....


Strax innan vi skulle samlas för kvällens fest öppnade himlen sig en kort stund. Och efter det hade vi en alldeles regnfri och stilla kväll med en och annan solglimt till och med!


Och så var det sedvanlig midsommarbuffé då, med glada gäster och mycket midsommarblommor!


Gulligt, eller hur? Men det var inte bara Tommy som fick prova midsommarkransen och bli förevigad - det fick vi göra allihop! Jag tror att Monica hade ett alldeles speciellt syfte med det - det ska bli spännande att se så småningom!


Tjejsnack på utsidan en stund.....


........innan jordgubbarna dök upp på borden! Svenska jordgubbar på midsommarafton på Rörö - det är ganska oslagbart!


Och så var det förstås allsångsdags


innan Monicas fantastiska tårtor serverades!


Frampå småtimmarna var midsommarfirandet över för oss fritidsforskare. Jag misstänker att ungdomarna satt kvar en bra stund till.......

2 kommentarer:

  1. Tack för trevligt sällskap på midsommarafton - till helgen blir det mera fest - i Dalslandsskogarna!

    SvaraRadera
  2. Får man hemlängtan är det ju bara att glida in på din blogg, underbart, tack för alla somriga bilder, KRAM

    SvaraRadera