lördag 1 juni 2013

Gästbloggaren Wilma


"Tur att man är en stor och lång hund så man når upp till fönstret. För nu är det mycket att titta på här på Rörö! En hel massa människor, och nästan ännu fler hundar! Rätt spännande faktiskt."


"En stunds lek med lillhusse innan det är dags att ta den där långpromenaden som jag har blivit lovad ända sedan igår. Min stora och min lilla husse var borta hela dagen och kom inte hem förrän sent på natten. Så jag fick vara hos hon som bor i den här, i och för sig ganska trevliga lägenheten. Men hon tar inga långpromenader med mig. Hon tycker att jag drar för mycket. Men vad gör man - det är ju fantastiskt mycket intressanta dofter överallt på den här ön! Förresten har jag blivit mycket duktigare på att gå fint i koppel nu, så det så!"


"Men när mina hussar äntligen vaknade till liv frampå förmiddagen så kom vi då ut på den där långpromenaden. Men de där stora djuren som ville hälsa var jag inte så intresserad av. Fast jag var tvungen att skälla lite på dem förstås..........!"


"Fast hästskit tycker jag är trevligt - och rätt gott. Fast husse säger att jag inte får äta sånt. Suck......."


"Puss - du är bäst i hela världen!"


"Måste vi gå ut på de där hala klipporna? Kan jag inte få bada i havet istället? Vadå människor som badar här? Jag ska inte störa dem. Bara skvätta lite på dem när jag jagar efter pinnarna som jag tycker att du ska kasta åt mig!"


"Jaha - lillhusse ska bada. Ha. Det tror jag inte på. Det säger han varje gång, men jag tror inte att han vågar. Det är KALLT säger han. Vadå kallt? Friskt och skönt är det. Och blöt hund luktar gott tycker jag!"


"Men vad nu då? Nu har min bästa husse tagit av sig nästan alla kläderna och gått ut i det underbara blöta. Och jag får inte följa med - jag får sitta här på stranden och gnälla. Och lillhusse har fått av sig sin t-shirt. Shit!!


"Vad sysslar de med, mina människor? Plocka musslor? Släpp mig så ska jag nog plocka upp musslor. Fast vad ska ni ha dem till? Särskilt goda är de inte tycker jag......"


"Jaha - fiska krabbor. Hur kul kan det vara? Små saker som nyps - det vet jag nog.........Jag har väl varit med om krabbfiske förr!"


"Tur att man inte är båthund i alla fall - jag tror inte att jag skulle trivas så värst bra ombord på en båt. Fast varenda båt här har minst en hund ombord. Hur står de ut? Och flytväst har de också - det skulle jag aldrig drömma om att ta på - tro mig!"


"Nä - jag tror att jag återgår till fönstertittandet - det är lugnare. Och i morgon åker jag hem igen. Jag behöver vila upp mig efter den här helgen........"



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar