onsdag 8 augusti 2012

Ny väg - nya vyer


Nu har inhägnaden kommit på plats - ja, inte hela, men väldigt mycket av den. Så idag tog vi en ny väg - längs det nya stängslet. Väldigt fint var det, både stängslet och utsikten!


En av alla många dammar i bergen..........


Först går stigen rätt brant uppför. Bra skor krävs och gärna, som Monica, en promenadkäpp att stödja sig på och hämta andan ibland!


Fast raggmunkarna har inga problem. De skulle platsa som bergsgetter, de där två! Moa hittade intressanta dofter och grävde som besatt en bra stund. Vad det var som luktade så gott fick vi aldrig veta, för hon tappade helt plötsligt intresset och ville vidare.


En grind kan väl vara bra om någon vill träffa de kommande djuren på lite närmare håll. Den är dessutom finurligt konstruerad och går igen av sig själv. Bra - då kan inte hästarna och fåren rymma - alla fall inte så lätt!


Högst där uppe på berget! Per-Erik och Pajen har tagit täten som vanligt. Ingen dålig utsikt......Och överallt står ljungen i full blom!


Och så är det rätt brant neråt, och därborta ligger Apelvik. Kul att se från den här sidan! Här nere finns också en grind, och här tar stängslet slut. Men fortsättning lär följa vilken dag som helst, så vi tar en ny tur snart och ser hur långt de har hunnit då.


Nästan nere på slät mark igen........


Apelvik är så vackert! 


Finare än så här kan väl knappast en fotbollsplan ligga, eller..........?


Det var en ganska lång och något ansträngande promenadväg, med mycket uppför och mycket nedför och en hel del bergsklättring både här och där. Men nog var det värt det............

4 kommentarer:

  1. Fint var där - men aningen jobbigt! Föredrar nog "gröna-kryss"-rundan!

    SvaraRadera
  2. Vilken härligt sinnlig tur! Bladade en bok före sängdags igår, den skulle jag gärna rekommendera! Får återkomma för bussen går strax.

    SvaraRadera
  3. Vilka färger - heja Sverige!!

    SvaraRadera
  4. Njuter dina bilder igen och fastnar lite extra för den med grenen i förgrunden. Har du varit med och tävlat med någon bild någongång? Vann ju månadstävling med den där med nätet överst på min facebook. Ikväll har Mats och jag beställt bord på restaurang Pråmen och fira för vinsten ;-)

    SvaraRadera