tisdag 9 augusti 2011

Två dagar



..............i augusti, och vi börjar närma oss mitten av månaden - redan! Lite vemodigt börjar det kännas.........



Igår tog Monica och jag en tur till huvudön - Öckerö alltså - för att inhandla sådant som inte finns att tillgå på Rörö. För nu väntar vi på besök från Thailand - via Stockholm! Och visst missade vi en färja tillbaka hem igen, för den vi tänkte åka med fick inte plats med min stora bil. Och med nästan 1.5 timmar till nästa tur så var det bara att göra något trevligt så länge.Regnet vräkte ner, så promenad gick bort. Lunch på Nimbus fick det bli istället. Supergoda pajer har de där - rekommenderas varmt!



Jag skulle jobba natt, men en tur på Et i strålande väder hann vi med när vi kom hem. Här blommar ju ljungen för fullt, men det är inte så ofta man ser vit ljung tillsammans med den vanliga lila. Vackert!



Och hamnen på Rörö sedd uppifrån bergen är alltid en lika fantastisk syn! (Undrar just hur många bilder jag har tagit på det här - lite tjatigt, men det är ju så fint!)



Idag fick jag besök av en gammal arbetskamrat och väldigt god vän tillsammans med man och hund. Saltbakad lax med apelsin och saffran serverades och uppskattades! Och så tog vi en tur och tittade på min nya lägenhet. Där var det full aktivitet - kaklat och klart i köket, och nya spisen på väg att monteras in! Nu går det undan!



Kaffe ute i solen på gräsmattan innan gästerna åkte hem. Ville, 5 år, uppskattade min Frolicfyllda ficka väldigt mycket, precis som hans rasfränder, Moa och Olga brukar göra. 



Ville är en avbild av Moa, även om han just nu är väldigt långhårig ("han ska klippas!" sade hans husse). Monica trodde att han kanske kunde härstamma från Moa - så är det inte, men nog är de lika alltid. Men en ljuvlig cairn är han - liksom mina små kompisar!

2 kommentarer:

  1. Hmm...gott var det på Nimbus. Ytterligare något vi måste göra om. Lille Ville är ju riktigt söt trots att han inte är en Moason...

    SvaraRadera
  2. Cairnterrier är nog en härligt sprallig ras, eller hur det har jag fått för mig. De är så lika vår strävhåriga tax då hans päls vuxit ut
    ;-) ... tjatigt med era ö-foton? Never!

    Var är receptet till den där laxrätten. Det såg så himla gott ut! Kram Ingela på Hållplats Åhus

    Kram Ingela

    SvaraRadera