onsdag 14 september 2016

Stort. Och högt.


Så fortsatte arbetet idag då, i 25.gradig värme! Shorts och linne alltså. Pallkragarna blev inte riktigt färdiga igår, så Tommy klippte lite mer gräs att täcka med. Själv städade jag bilen - igen! Det var ju inte längesedan jag gjorde det sist. Men det är klart - den lilla Gröna har varit arbetsbil hela sommaren, och kört lastad med både det ena och det andra. Easy, isbjörnshunden, till exempel. Det var långa ulliga vita hundhår i hela bilen. Det är det inte längre. Men jag fick slita i värmen.....

Den ena blåbärsbusken har ändrat färg sedan ett tag tillbaka och är numera ljusröd.


Och alldeles vid blåbärsbusken hade skogens konung lämnat sitt visitkort - ett av de större jag har sett faktiskt. Här har det ätits både äpplen och repats av blad från buskar och träd! Och sedan var väl älgen trött, eller kanske äppleberusad, för det syns var han har legat och vilat!


Det är hög tid att vira in det vi är mest rädda om, äppelträd, blåbärsbuskar och Rörösyrenen, i bärnät. Det funkade förra året - djuren undvek bärnäten. Vi hoppas på samma tur den här gången.


Tommy gav sig på ett stort projekt - att klättra upp i jätteeken och såga ner några av de nedersta grenarna - något vi har pratat om ända sedan vi köpte stugan. Den tar alldeles för mycket sol och ljus!


Men det är högt! Och det är grova grenar! Och det är handsåg som gäller - inte motorsåg! 
Jag blundade och höll andan.......


Men det gick bra - Tommy kom ner oskadd, och grenarna ligger på marken, redo att sågas upp till fin ved dessutom! Och redan ser man hur mycket ljusare det har blivit!

Ikväll är det fortfarande alldeles ljummet ute, och det ska visst bli ytterligare en dag med högsommarvärme i morgon. Det är underbart att sommaren varar så länge - det gäller att ta vara på tiden, för alldeles för snart är det höst - riktig höst. Och den kan vara skön. Eller så kan det vara evig blåst och någon som öppnar en kran där uppe och aldrig stänger av den........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar