lördag 21 maj 2016

Fönster och annat tråkjobb


Hela dagen gick med alla dessa fönster på framsidan. Men nu är de slipade och oljade - nu återstår "bara" att måla dem! Fönster är en pina! Men det ska göras. Och när det är klart behöver vi inte bry oss om dem mer - de lär klara sig under resten av vår livstid i alla fall - minst!


Så hittade jag mina vita förgätmigej igen då!


Jaja - jag vet - de är ogräs! Men vackra är de, så de får stå kvar!


Fänrikshjärtana är inte ogräs. Men de växer som om de vore det. Det gör inget. De får också stå kvar, på alla ställen där de växer!


Den tidigaste rhododendronen har slagit ut på riktigt. Nu har det rosa nästan försvunnit helt - den är alldeles vit! Nu gäller det att njuta, för den blommar över väldigt fort. Men förhoppningsvis är den lika vacker i morgon när vi får främmande.......


Igår var grannarna här en sväng med en bukett liljekonvaljer. Den doftar alldeles underbart!


Dagen blev fantastisk - långt över förväntan. Nästan hela dagen hade vi sol! 


Och nu kommer de - blommorna på äppelträdet! Idag har man kunnat se dem slå ut, en efter en!


Lupiner på gång....... De är ett riktigt ogräs - invasiva kallas det visst. Men så vackra när de blommar! Och här i trädgården håller de sig där de ska vara - i alla fall i stort sett!


Så var dagens jobb avklarat, och verktygen ska rengöras. 6 fönster fixade Tommy idag - inte illa! Själv ägnade jag mig åt tvätt, städning och matlagning, och så en hel massa hantlangande mellan varven! Fönstren ska ju lyftas av. Och så ska de lyftas tillbaka igen.........


Belöning för dagens slit: Kycklingpaj! Tack Nadja för receptet - den blev väldigt god.........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar