måndag 27 januari 2014

Årets första


bad! Och var skulle vi ta det, om inte på Hemliga stranden, eller Laem Ka som den egentligen heter. Där var det lika vackert som vanligt, och lika mycket båtturister som vandrade över stranden på väg till och från båtutflykt till Koh Lon. (Det lär förresten vara en väldigt fin ö - jag har aldrig varit där, men man kanske borde ta en tur dit någon dag..... Fast då får vi nog trängas!) 


Men på Hemliga stranden var det väldigt fridfullt mellan båtturistvågorna! Gott om plats i skuggan under träden, och ett varmt välkomnande av det trevliga paret i strandståndet. Ofta blir jag väldigt förvånad över att bli igenkänd, trots att tusentals turister måste ha passerat sedan vi var här sist! Sist var förresten i mars, en helg när vi var hundvakt åt Jack och Mike!


Eftersom det var söndag var det många thailändska familjer på stranden. Det är en fröjd att se alla ungar bada - med kläder på!


Så - äntligen! Första badet! Lite kyligare än vi mindes det, men så är det ju inte heller samma värme som det var förra gången vi var här - i alla fall inte ännu......Högsäsongen har tydligen börjat svalt i år - i Bangkok har de inte haft så "kallt" på 30 år läste jag någonstans. Nåja - värmen är alldeles tillräcklig för oss i alla fall - även i vattnet!


Dottern till vårt "strandståndspar" kom fram och frågade, mycket försynt, om hon fick intervjua mig. Hon går på college och håller på med ett specialarbete om turister i Thailand med både intervjuer och bilder. Ett bra sätt att träna sin engelska på, sade både mamma och pappa som först hade varit och frågat mig, båda två, om det gick bra. Och det är klart att det gjorde, så jag svarade snällt på alla hennes frågor om vad jag tyckte om Thailand, människorna, maten, var jag hade varit m.m. m.m.......
Under tiden tog hennes två kompisar massor av bilder med sina mobiler! Hon var väldigt nöjd efteråt!


Lugnt och fridfullt runt omkring strandståndet.......


och en underbar utsikt från vår skuggiga plats, där vi blev kvar i fyra timmar. Vi hade ingen lust att förflytta oss - här var så skönt! Men man får ju faktiskt ta det lite lugnt med solen så här i början, så solskyddsfaktor 30 hade vi inhandlat. Fast när vi kom hem och hade duschat upptäckte vi att vi hade missat här och där - så i morgon håller vi oss ifrån solen......


Redan nu har han börjat få färg......


Det blåste friskt idag, och lågvatten var det. Då får man kryssa sig i vattnet och försöka undvika alla stenar med sylvassa koraller!

Odd hämtade oss prick tre som avtalat. Jag tror inte att han är så förtjust i att köra till Hemliga stranden - vägen är riktigt dålig och går nog hårt åt bilens stötdämpare.......

Kvällens restaurang - Hen Chef! Vi längtade efter deras Pasta Carbonara! Där satt grannarna som bor i lägenheten bredvid oss på Malee Garden, så vi pratade med dem en stund innan vi letade upp ett ledigt bord - här var väldigt mycket folk i kväll. Och till maten fick vi dricka vatten i stället för öl, för från 18.00 på lördag kväll till midnatt på söndag är det alkoholförbud i Thailand på grund av förtidsvalet som skulle äga rum rum idag. Fast här på Phuket blev det visst inställt. Och i Bangkok spärrade aktivisterna vallokalerna, så där blev det inte heller så mycket röstande! Men en del finner sig inte att bli hindrade från att utföra sin medborgerliga, demokratiska rättigheter - titta bara här!

Underbart! Nu återstår att se om valet som är utlyst till på söndag den 2/2 kommer att genomföras eller bli inställt..........

2 kommentarer:

  1. Härliga "Hemliga Stranden"... men ta det försiktigt med solen! Hmm...inte avis alls!

    SvaraRadera
  2. Vi försöker ta det försiktigt. Fast den finns överallt, hela tiden!

    SvaraRadera