fredag 11 mars 2011

Hemma - tror jag...........


Klockan 04.45 på morgonen: Phuket Airport. Ging baxar ut våra väskor.......

Klockan 03.00 ringde alarmet - då hade vi sovit i 2,5 timmar! Men vi kan ju sova på planet.........
Ging , som inte hade sovit alls eftersom han inte tyckte att det var någon idé att gå och lägga sig, körde oss till flygplatsen i det thailändska kolmörkret. Tur att han var pigg - vi var det inte! Kramar och hej då och tack till Ging - vi ses i Sverige nästa gång!



Sista soluppgången i Thailand för vår del - rätt vacker även sedd från rökrummet på Phuket Airport.......
Förbjudet att skräpa ner som synes!



"Pigga" reskamrater! OBS! Denna bild är tagen innan vi fick veta att planet var 2 timmar försenat! Ni skulle ha sett dem efter det......... Eller inte..........
Men hem kom vi ju så småningom, efter mellanlandning i Sharja, skrikande bebisar hela vägen, somna, vakna, somna igen, "bussning" på Landvetter av okänd anledning (där kändes det nära passagerarmyteri ett tag, då vi fick vänta i planet en hel evighet medan markpersonalen på Landvetter irrade runt och letade efter en stege för att få oss av planet..........) Men till slut fick vi komma ut i den (väldigt) friska luften, många fortfarande i shorts och flip-flops. Det regnade/snöade, och det var nästan mörkt, och sena var vi, och trötta var vi, och aldrig kom våra väskor, och nu räcker det faktiskt - vi orkar inte mer!

Men visst orkade vi - och blev mötta av Per-Erik och "de små raggmunkarna", som nästan kröp ur skinnet!  Och hej då till Yvonne - vi ses snart - på Rörö - (och hej till JT, hennes otåligt väntande man), och Rörö nästa! Det tar en stund från Landvetter till Rörö, men vi hade tur med färjorna, och 20.45 kunde jag ställa ner mitt bagage innanför min egen dörr. Och sedan tog det förstås ytterligare sådär ett par tre timmar innan jag hade "landat" tillräckligt mycket för att kunna gå och lägga mig. Och sedan vet jag inget mer..........



.....förrän jag klarvaken slog upp ögonen och tittade på klockan. 05.00! Det var bara att gå upp. Det här händer varje gång - kroppen vägrar inse sitt behov av sömn och tycker bara att det är väldigt hög tid att vakna eftersom klockan faktiskt är 11 - i Thailand alltså! Det tar några dagar att ställa om sig, men jag är van vid det här laget. Det är bara att lyda order och gå upp och aktivera sig! Och inte så mycket senare var det faktiskt ljust! Bilden tog jag 06.30 i morse, och solen är uppe! 



Och det ser nästan lite våraktigt ut om man anstränger ögonen lite!



Senare på dagen: Det kunde varit värre! Fast det är ju nästan 30 plusgraders skillnad mot vad jag har blivit van vid nu en månad...........Långbyxor och tjock tröja - inne!




Och vad min blomvakt har varit duktig! Nya knoppar på mina orkidéer som just hade tappat den sista blomman när jag åkte! De trivs lika bra på Rörö som jag gör! Tack Eva!



Genomgång av posten. Det mest spännande och positiva med den var det nya oranga kuvertet! Jag kan nog pensionera mig i alla fall ett år tidigare..........Thailand, here I come!



Men, men - en sak i taget! Nu är det vår och sommar på Rörö som gäller! Och alla gamla och nygamla och nya vänner kommer och hälsar på! Nu ska jag först och främst försöka rätta till mig själv och känna efter att jag är hemma igen - tror jag. Det är ganska mycket kaos i huvudet och kroppen just nu...........

6 kommentarer:

  1. Nu tar vi vår... Eller hur!! :)

    SvaraRadera
  2. Härliga vår, sommar och höst på Rörö...sen får vi se vad som händer....

    SvaraRadera
  3. Så positivt med det orangea kuvertet! Snart är du nog en av långliggarna här på Phuket!

    SvaraRadera
  4. Nu ser vi fram emot lockande rapporter från Rörö! Kram från Ging & mig

    SvaraRadera
  5. Hej Marianne!
    Har följt din blogg under hela din resa i Thailand, underbara Thailand <3
    Vill säga att du har en underbar blogg, som jag blir så glad av att läsa. Lika glad av att se ditt glada "jag".Smittsamma leende. Javisst har du haft det underbart...det syns...och ..märks...=) Underbart att kunna se i det oranga kuvertet att du kan njuta ett år innan det är dax. Lev livet och res!!
    Massa kramar Lena (Ewas Dotter)

    SvaraRadera
  6. vi var oxå försenade från thailand...12 timmar slutade förseningen på,men hade inget emot att få spendera xtra tid i landet :)

    SvaraRadera