fredag 4 mars 2011

Bad, lunchmiddag och tekniska under!


Efter en dag igår utan bad fick vi nästan abstinens! Men Nai Harn och Yanui går bort - för mycket människor.......... Ao Sane.......Så mysig strand, men bäst under lågsäsong (snacka om att jag har blivit bortskämd - helst skulle jag väl ha en strand helt för mig själv!) Hemliga stranden då alltså!Och där var det väldigt fridfullt idag! Nästan fler fiskare än turister. Där måste finnas väldigt gott om fisk, för de drar upp den ena efter den andra.Och vackert är där alltid - så vackert att man inte kan sluta fotografera! Vi måste ha hur många bilder som helst från Hemliga stranden vid det här laget.........Men dem kan vi behöva när vi är tillbaka i kylan igen - för kallt är det hemma fortfarande förstår vi när vi pratar med nära och kära. Vilken tur vi har som är här - och vilken fantastisk timing! På förmiddagen är det oftast väldigt högt vatten, vilket är skönt - då blir det djupt direkt och man slipper kryssa mellan stenarna på botten. Och vilken färg vattnet har! Det skiftar i alla tänkbara blå, grå och gröna nyanser! Att Monica råkade komma med på bild är en ren olyckshändelse den här gången, men visst passar hon bra in i alla fantastiska färgskiftningar!
Så småningom dök även Yvonne upp och vi hade några sköna timmar tillsammans med väldigt mycket skratt - vi hittar mycket att glädja oss åt - hela tiden.......
Vi hade tänkt äta en lätt lunch här nere - stekt ris med kyckling och grönsaker brukar vara väldigt gott - men idag fanns ingen mat. Så vi bestämde oss för kombinerad lunch och middag idag istället - man behöver inte äta hela tiden (fast det är gott......) Så vi tackade nej till erbjudandet att någon skulle ta en sväng på moppen och hämta lite mat åt oss (fantastisk service, eller hur?) för nu hade vi redan i tanken hamnat på Hen Chef......Snart kommer Ging och hämtar oss......... Jag tar det lugnt i skuggan så länge.
Punktlig som ett urverk är han, Ging, fast själv tyckte han att han var sen. Det tyckte inte vi..........3 minuter?Nää............Det är ju inte ens thaitime!
På hemvägen tog vi en avstickare till fruktaffären där Ging skulle köpa dagens frukt. Så idag fick vi välja vad vi ville ha. Det blev ananas om någon undrar............Vi lämnade Ging och Ann ifred att lösa problemen med vår fiskdamm i trädgården och vandrade bort till Hen Chef i eftermiddagsvärmen. Spaghetti Carbonara har alla pratat om, så den var vi tvungna att prova! Och visst var den fantastiskt god!
 Den serverades dessutom i väldigt mysig miljö av väldigt trevlig personal!


.

Och utanför på gatan var kommersen i fruktståndet i full gång! Dessutom radades en massa fågelburar med en fågel i varje upp bakom ståndet, den ena efter den andra. Det sysselsatte oss med en massa funderingar medan vi åt - vad gör alla fåglar här? Och vad ska hända med dem? Vi kom inte på någon lösning på det problemet............
Paltkoma har flera pratat om efter att ha ätit Carbonara på Hen Chef............ Det var kanske det vi hamnade i, för när vi kom tillbaka hem stupade vi båda två och sov i en och en halv timma! Det hade man kanske egentligen behövt lite oftare - sova middag en stund alltså, men vem har tid med det? Dagarna går minsann tillräckligt fort ändå!Senare, på vår balkong: Yvonne kom upp och vi frossade på nötter, ostbågar och ett glas vitt. Vad synd att ingen är här och kan ta en bild på oss alla tre! Men - vi måste väl ha självutlösare på våra kameror? De två tekniska snillena började undersöka saken...........................och visst hade vi det! Titta bara! Det blev ju riktigt bra..........

1 kommentar:

  1. Ja, visst är Hemliga Stranden den bästa! Även vi är allergiska mot överbefolkade stränder och skulle helst också ha en helt egen strand, men Hemliga Stranden är ett bra alternativ!

    De småfåglar de har används i tävlingar där man bedömer hur mycket och hur fint fåglarna sjunger. Tyvärr sägs det att vissa, mindre seriösa, fågelägare ger sina småpippisar en liten dos narkotika som får fågeln att bli hög och gå igång med ett väldigt kvittrande som följd. Det som jag har hört (från en välinitierad thailändare) är att de som använder detta fula knep ger sina fåglar metamfetamin, den drog som är så vanlig här i Thailand och som på thailändska heter Jaa Baa. Vid de större tävnligarna är det, med thailändska mått, stora pengar som står på spel, om jag inte minns fel upp till 10 000 THB i prispengar till vinnaren.

    SvaraRadera