tisdag 8 mars 2011

"Morning has broken..........."


Rawai Beach, någon gång strax efter 06.30 idag! Soluppgång! Så - morgonen är här!Vi måste upp tidigt om vi ska hinna se soluppgången, för det går fort här! 5.30 ringde larmet på mobilen, och utrustade med varsin burk icecoffee samt kamera drog Yvonne och jag iväg på moppen medan Monica sov de oskyldigas sömn.På väg upp mot Promthep stannade vi till och såg ut över Nai Harn Beach - otroligt vackert när det började ljusna, men vi var på fel ställe och åt fel väderstreck -- så vi fortsatte ända upp till Promthep för att kanske se bättre där. Det gjorde vi inte - det var för mycket träd i vägen. Men 15 - 20 lyckliga hundar mötte oss och sprang runt benen på oss, tydligen glada att träffa på människor vid den här tiden på dygnet!Palmer i gryningsljus - så mycket vackrare kan det inte bli......Så färden fortsatte ner till Rawai Beach. Och där fick vi lön för mödan minsann! Bilderna som föjer talar väl för sig själva - soluppgång i olika stadier! Ståpälsvarning!Det var svårt att slita sig! Så vi köpte en iskaffe till på ett 7/11 tvärs över gatan (tur att det finns öppna 7/11 överallt när man som bäst behöver dem!) och satt länge på muren, tittade ut över havet och såg solen stiga allt högre. Hundar verkar inte vara så förtjusta i icecoffee, så den här lurviga och sällskapliga jycken fick en egen korv! Det gillade han!Och det där med självutlösning hade vi ju lärt oss häromkvällen......

En morgon att bevara i minnet och plocka fram igen när livet känns tungt.......Dagen tillbringade vi på Kata Beach - mitt ibland alla tusentals turister! Det är drygt 3 veckor sedan vi åkte härifrån, och nu var det ÄNNU fler solstolar inklämda på stranden! Snacka om att känna sig som en sardin! Men igenkända blev vi av de gulliga beachpojkarna som undrade vart vi tog vägen och hur länge vi tänkte stanna den här gången..........Inte så länge - vi är här" to meet friends" .........Högvatten kan man tala om här - Monica bokstavligen sitter i vatten! Det var åtskilliga sandaler som flöt iväg kan jag säga - fast inte våra - man har väl varit med förr! Ja, underhållning saknas i alla fall inte här...Och att bada är ljuvligt! Men Hemliga stranden vinner lätt strandtävlingen!Jana anslöt sig efter ett par timmar. Vi träffas inte ofta, men när vi träffas så är det i Thailand och inte i Sverige!Och Lotta - mitt "extrabarn" kom också för att träffa oss och äta lunch härnere. Det blev en riktig "tjejträff" med många skratt och en del allvar. Och samma sak med Lotta - vi ses i Thailand! Fast nu planerade vi ett par träffar hemma i Sverige också - Stockholm och Rörö...........Sen eftermiddag hann det bli innan vi hade pratat färdigt och badat färdigt och ätit färdigt. Så våra planer på shopping på eftermiddagen sprack. Men vad gör det - vi har ju två dagar kvar......... TVÅ DAGAR!!!?!

4 kommentarer:

 1. Härliga bilder från soluppgången! Vi får nog se till att åka ner till Rawai beach någon morgon vi också, morgonstund har verkligen guld i mun här på Phuket.

  SvaraRadera
 2. jätte fina bilder!!! nu är det väll dags för en systemkamera snart :P kram

  SvaraRadera
 3. Å så fint!!! :) Nu går solen upp vid sju på Rörö och det blir allt ljusare! Snart är ni hemma och får njuta av det! ;)

  SvaraRadera
 4. Underbara bilder du tagit.Förstår att det känns svårt för dig att resa hem från ditt Thailand. Men känner jag dig rätt så bokar du ny resa dit snart,eller hur?
  Kram ulla

  SvaraRadera