torsdag 3 mars 2011

En timma i himlen...........


Dagens frukost - Ostmackor, ananasjuice, kaffe och färsk ananas! Inte illa! Undra på att frukostarna drar ut på tiden ibland..........inte minst idag, när vi bestämt oss för att vila från solen och ha en lugn förmiddag.Bambun i vår trädgård växer som det ogräs den är - och en riktig extraskjuts fick den efter allt regn som kom igår kväll! Nu är den på väg in över balkongräcket..........Vår stora urna på balkongen. I den simmar småfiskar omkring bland de små, flytande vattenväxterna - som vi inte vet vad de heter! Men jättefina är de! På kvällen tänder vi mysbelysningen  - det blir så vackert!På Raya Massage spelas det lite kort i väntan på kunder........Och idag skulle det bli av, hade jag bestämt mig för! En oljemassage, efter rekommendation från både Monica och Yvonne, skulle det bli! Och min massös - den glada, söta tjejen till höger - visade sig vara helt fantastiskt duktig! Jag tycker inte om massage som gör ont, och jag var lite rädd om min nacke efter nackspärren för några dagar sedan, så jag bad henne vara försiktig. Jag behövde inte oroa mig - det var  ljuvligt skönt! Hela kroppen gicks igenom, kroppsdel för kroppsdel, och avslutades med iskalla våtservetter över hela ansiktet. Underbart! Att slappna av så totalt och bara låta sig behandlas under en hel timma måste väl vara så nära himlen man kan komma? 

På darriga ben och med silkesmjuk kropp efter all olja (behövligt efter sol och salta bad!) vacklade jag ut och in i nästa dörr, där Monica fick vackra fötter och händer! 600 baht fattigare (tillsammans!) gick vi till Kallots för en sen lunch. Där blev vi sittande länge och pratade med Britt-Marie, som också behövde mat!

   

Planer för kvällen - vi hade bestämt att åka upp till Small Wiewpoint - en reggaebar- och restaurang uppe på berget mellan Byn och Kata. Ging hämtade oss alla tre vid 17-tiden och körde oss den slingrande vägen dit. Här väntar Monica i sen eftermiddagssol!Vackra solnedgångar kräver vackra drinkar! Den här var vackrare än god.........Solnedgångar är det svårt att tröttna på här! De är aldrig likadana, så det är en ny upplevelse varje gång. Och jag tror nästan att jag tycker att det är som allra bäst när solen har sjunkit helt ner i havet och hela himlen sprakar av färger!Solnedgångsunderhållning...........Och så var det nästan mörkt, och hela havet var alldeles rosa!

Blixtarna började lysa upp himlen i mörkret, och det var åska på gång igen. Men vi hann hem! Och idag var det ett betydligt stillsammare åskväder - och strömmen stannade kvar! Och i morgon är det sol igen..........5 kommentarer:

 1. Njut av allt det sköna!! :)
  Här ligger gråvädret tungt runt ön...

  SvaraRadera
 2. Oooh, vad ni njuter. jag önskar alla som kom hit gjorde precis som du och Monika....njöt av allt det fina och sköna och goda!
  Inget Bkk innan ni åker??

  SvaraRadera
 3. Fina bilder som vanligt...ha det nu underbart sista veckan ....

  SvaraRadera
 4. Vattenväxten heter Pistia stratiotes, eller Water Lettuce, Water cabbage, Nile cabbage eller Tropical duckweed, det är bara att välja!

  http://en.wikipedia.org/wiki/Water_lettuce

  /Trädgårdsmästare Scherloff

  SvaraRadera
 5. Madelene: Just nu längtar vi väl inte hem om man säger så.....
  Annika: Vi njuter och njuter och njuter........ Vi hade ju funderingar på ett par dagar i Bangkok, men det känns svårt att lämna Malee Garden när man väl har kommit dit, och nu är det bara en vecka kvar.... Jag tror det får bli Bkk nästa gång - det lär nog inte dröja så länge!
  Gittan: Tack - det ska vi ha!
  Christer: Tack trädgårdsmästaren! Hur är det med nackspärren?

  SvaraRadera