måndag 7 mars 2011

Söndag och vilodag? Glöm det!


Fast förmiddagen var väl i och för sig ganska vilsam - Ging körde oss till Hemliga stranden för ett par timmars bad och rekreation! I väntan på honom studerade vi söndagsfriden i Byn...... 
En och annan moppe, en och annan familj på söndagspromenad - så här lugnt är det sällan vid 10-tiden på förmiddagen!På stranden var det mer action - och betydligt fler thailändare än turister!
Och här satt jag! Och "pratade" med små thailändska barn som kunde säga "hello" och använde ordet flitigt! Så jag fick också säga "hello" 200 gånger - kul! Fast när jag sade "Sawadee kaa" sträckte de på sig, gjorde Wai och bugade artigt och log med hela kroppen!En liten thailändska!Ingen rast och ingen ro! "Skynda dig nu lite Monica - Ging kommer snart och hämtar oss!" - "Jaja, jag ska bara..........."Phuket Town - och weekendmarknad! Fulla av shoppinglust gav vi oss ut i vimlet!Undrar vad detta är egentligen? Vad ska man ha det till?Snygg eller hur? Kan jag ha den här på stranden?Glada shoppare provar det mesta - fast försäljaren ser ut som "ge mig styrka, please - dessa turister!"Oj - bara 10 baht! Här måste man kunna göra riktiga fynd! Fast..........nja.......... kanske inte.......Det måste ha varit minst 40 grader inne bland alla övertäckta marknadsstånd, och ont om syre var det gott om. Dessutom regnade det, så värmen var fuktig och ångande. Vi var tvungna att leta oss ut i friska luften för att kunna andas lite och få något i oss - man blir hungrig av shopping! Och vilken regnbåge vi fick syn på när vi äntligen hittat ut!Mat ja - det var det VÄLDIGT gott om! Och inte kostade det något heller - nästan!Styrkta till kropp och själ gav vi oss in i vimlet igen! Flipflops med fruktsallad på? Eller små fotbollar? Nja - kanske inte............Vi lämnar det åt koreanerna - de brukar ha sådana när de går förbi oss på stranden på väg till sina äventyr........Då var det här mera intressant! 
Men luften gick ur oss - bokstavligen! Så vi  letade oss - med viss möda - tillbaka till bilen och Ging, som troget satt och väntade och försäkrade att han inte hade haft ett dugg tråkigt! Det hade inte vi heller! Men oj vad jag blir trött av shopping - så trött att jag kommer tillbaka till Malee Garden helt tomhänt!

Mera marknad? Kolla här!

3 kommentarer:

 1. Ja, det är både varmt och rörigt att gå på thailändsk marknad. Inte något som man vill göra varje vecka inte, men heller inte något som man bör missa att göra när man är här på semester. Det enda jag brukar köpa är orkidéer, men jag förstår att du inte kan ta med sådana hem i resväskan.

  Visst är barnen rara, och så stolta över att de kan tala engelska, om så bara ett enda ord! Tänk dock på att inte besvara deras wai med en wai, inte för att någon tar illa upp, men man anses nog vara rätt så märklig om man gör det.

  Jag skrev ett inlägg om wai-hälsningen för ett par år sedan, texten kom från en thailändare som hade en hemsida om thailändsk kultur. Har du inte redan läst inlägget så finns det här:

  http://thailandscherloff.blogg.se/2008/march/

  Ha en skön måndag!

  SvaraRadera
 2. Tack Christer! Jag visste det där med med wai till barn - jag vill ju inte vara alltför märklig så jag följer den regeln............
  Önskar verkligen att jag kunde ta med orkidéer hem - mina därhemma är slut!

  SvaraRadera
 3. Spännande med marknader!! Fast den thailändska maten lockar nog mer!! :) Duktigt att inte shoppa en massa att fylla väskan med... ;)

  SvaraRadera