lördag 5 mars 2011

Fredagsmys och festligheter.........


Hemliga stranden och högvatten - en perfekt kombination!



Det var det fler än vi som tyckte idag! Det var ovanligt mycket folk här, och utflyktsbåtarna kom och gick i skytteltrafik som vanligt, med den skillnaden att koreanerna började bytas ut mot indier - tror vi i alla fall....
Ett par sköna timmar hade vi, och äntligen fick jag träffa min "bloggkompis" som bor här nere året runt! Kul att få se och prata med honom "på riktigt"!



I trädgården var det skuggigt och skönt när vi kom hem, fast i hängmattan var det lite för varmt.



Och blommar gör det - ytterligare en skönhet i trädgården! (Christer - vad heter den?)



Dags att göra sig i ordning, för på eftermiddagen skulle vi, Monica, Yvonne och jag, följa med Britt-Marie och Ging till Parlai, strax utanför Chalong. Där ligger seafoodrestauranger på rad längs havet, otroligt vackert är det, och maten var fantastisk!



Thailändska snacks - krabba i curry, friterad fisk och mangosallad. Det är annat än jordnötter och ostbågar det! Nya smaker, nya favoriter...........






Och även här gick ju solen ner.........



..........och även här var det bedövande vackert!



Och sedan hamnade vi på födelsedagskalas! Britt-Maries och Gings vän fyllde år och firade sin födelsedag på Mammas och Pappas, och där halkade vi in på hemväg från Parlai! Och kom lagom till glasstårtan, som var SÅ god! 


Och A, Britt-Maries thaibror, som också var där med fru och son, trollade, till stor förtjusning för alla!



Och framåt småtimmarna vandrade vi hemåt, eskorterade av Ging, som såg till att tanterna kom säkert tillbaka till Malee Garden!
Tack Britt-Marie och Ging, för en fantastisk eftermiddag och kväll. Den ska vi minnas länge!

4 kommentarer:

  1. Vilken trevlig avslutning på en dag i solen! Jag och Staffan måste ta och besöka Parlai, det har vi missat hittills. Men å andra sidan så är det ju trevligt att ha några ställen på lut som man ännu inte hunnit besöka.

    Blomman på bilden heter Ixora, den finns i en mängd olika varianter och färger, som du säkert har sett.

    http://www.flowersofindia.net/catalog/slides/Ixora%20red.html

    SvaraRadera
  2. PS Glömde säga att även jag tycker att det var trevligt att träffas igår, vi kommer säkert att ses många gånger i framtiden, när även du anslutit dig till bybornas skara :-) DS

    SvaraRadera
  3. Blomman kallas på svenska Eldboll, passande namn tycker jag. Tack för igår, det blev ett rejält kalas :D

    SvaraRadera
  4. Ojoj, tänk att ni ibland pratar om att det är för varmt.. Sänd lite värme till oss!! Fast idag har vi haft sol och då känns det som vår på en gång.

    SvaraRadera