lördag 13 februari 2016

Timeouten är över!


Efter två och ett halvt dygns timeout då vi inte har gjort många knop tog vi tag i livet igen! Att man kan bli så trött efter en 4-dagarsresa! Men med tanke på vad vi har varit med om så är det kanske inte så konstigt......
Men idag var vi på g igen. Det blev städning hela förmiddagen. Både lägenheten och balkongen blänker!


På eftermiddagen tog vi en promenad, in till Paralimni centrum den här gången. Det är längesedan vi var där. Och då missade vi den här statyn på torget - en frihetskämpe från Paralimni. Tasos Markou hette han, och han, liksom general Grivas som jag skrev om igår, var medlem i EOKA. Han föddes i Paralimni 1936, och den 15 augusti 1974 försvann han från frontlinjen vid gränsen någonstans nära Lefkosia. Han är en "missing person", och hans kropp är fortfarande inte återfunnen......
Så blev det lite mer historia idag då......


Vi slog oss ner i solen med varsin Keo, och en skål med popcorn....... 
Sist vi var här var det begravning i kyrkan på torget. Idag drog ett bröllopsfölje förbi - en karavan av tutande, blinkande bilar med vita spetsar och band. Vad blir det nästa gång? Barndop?


Idag tog vi en annan väg och gick förbi Paralimni Town Hall


och amfiteatern.


Nu börjar våren komma här - fast vi tycker väl att det har varit vår mest hela tiden! Men nu börjar fler och fler blommor slå ut, och folk har börjat jobba i sina trädgårdar. En man vi passerade på hemvägen  klippte sina växter - "cut the old to make way för the new" sade han!


Många har så fina planteringar!


I denna trädgården fanns en vaktkatt. Han satt halvvägs gömd bakom en palm och blängde ganska ilsket på oss när vi stannade till för att beundra hans trädgård.


Så - genvägen över åkern tillbaka - då är vi snart hemma........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar