onsdag 24 februari 2016

Blandade känslor


Även när man är söderut hela vintern så ramlar räkningarna in och ska betalas. Hyran, bilförsäkrngen, tv-avgiften - inget av det där slipper man ifrån! Så det tog vi tag i idag.


Det är väldigt tråkigt, men skönt när det är avklarat!

Egentligen hade vi andra planer idag, men det tar vi i morgon. Eller på fredag.......Idag bestämde vi  oss för att gå till byn och kolla runt lite.......


Fröpåsar? Tja - ungefär samma som hemma........
De flesta affärer var stängda - det är onsdag eftermiddag och då stänger man här!


Vi tittade på kyrkorna i centrum i stället. Det här är den äldsta. Hur gammal den är har vi ingen aning om - rätt gammal!





Nästa kyrka är av lite senare modell - 1800-talet någon gång. Det finns inga upplysande skyltar. Men bakom den ligger den allra nyaste kyrkan. När den är byggd vet vi inte heller - inga skyltar! Men jag skulle nog gissa att den kom till på 2000-talet i alla fall.



På en av de vackra bilderna kan vi i alla fall läsa 2003.


Blommor finns det runt alla kyrkorna!


Vi slog oss ner på Senso café och beställde varsin Keo. Popcornen, som serverades tillsammans med ölen, tyckte fåglarna också om.


Nya sorters blommor hittar jag varje dag. Den här har jag aldrig sett förut - den växte på en stor buske som vi gick förbi på vägen hem.


Och dessutom fick jag syn på årets första nyckelpiga! Det dröjer nog ett tag innan vi får se en sådan hemma i Sverige.......

Dagens höjdpunkt var ett låångt telefonsamtal med sonen därhemma! Nu börjar vi sakna nära och kära - det var längesedan vi sågs...........

Idag är det tre veckor kvar till hemresa. Det är blandade känslor vill jag lova............

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar