fredag 19 februari 2016

Cyprus By Bus


Ska man åka buss till Larnaca så får man gå upp tidigt! I alla fall om man vill vara framme innan det blir eftermiddag....... Halv tio skulle bussen gå, men vi fick vandra till centrum, för det är därifrån den går, Intercitybussen. Så 8.45 gav vi oss av för att vara på den säkra sidan. Men det tog bara 20 - 25 minuter att gå till centrum, i alla fall för Tommy. Jag kom lite på efterkälken - mina ben är inte så himla pigga vid den tiden på dagen...... Men vi hade gott om tid när vi kon fram, så vi kunde ta det lugnt och sitta på en bänk och njuta av strålande solsken medan vi väntade på bussen. 


Efter ett par stopp i Agia Napa och Oroklini var vi framme vid ändstationen, Finikoudes, strandpromenaden i Larnaca!


Idag var det (också!) shortsväder! Vi slog oss ner på en bänk och tittade ut över havet en stund.


En del människor var det på stranden. Det var faktiskt riktigt strandväder idag! Några badade till och med. Men 17 - 18 grader i vattnet kändes ändå inte så lockande.


Så vi gick en runda till våra gamla "vattenhål". Hotellet där vi bodde i somras.......


......och George´s, där vi åt flera gånger! Där var det stängt, så några cypriotiska köttbullar hos George blev det inte denna gången.


Så fortsatte vi vandringen bort mot Lazaruskyrkan. På den här gatan ligger många gamla fina hus.



Lazaruskyrkan i bakgrunden. 


Tommy studerar hus- och lägenhetsannonser.  Säljes och uthyres. Hmmmm....


Sedan hann vi inte längre, för Stefan ringde. Han och Angela satt på strandpromenaden med en kopp kaffe, så vi vände tillbaka och gjorde dem sällskap. Cyprus coffee är gott!


Vi måste ju gå ut på "vår" pir! Men där blåste det lite kyliga vindar, så där blev vi inte kvar så länge. Grabben på sitt badlakan verkade inte må så jättebra - det blev nog en jobbig kväll igår förstod vi......... Men ut skulle han! Fast efter en stund fick han hjälp hem till hotellrummet - det var nog lika bra det.


Tommy passade på att ringa Johanna vid borgmuren där det var relativt tyst och lugnt. Det blev ett halvtimmassamtal - och nu tycker nog hon att vi ska komma hem! Och det gör vi ju snart - om bara tre och en halv vecka!

Angela och Stefan åt lunch. Vi satte oss på beachbaren med en öl - vi hade inte hunnit bli hungriga ännu. Så småningom åkte de hem till Lefkosia, och vi drog oss mot busshållplatsen.


Vi bestämde oss för att äta när vi kom tillbaka till Paralimni, på Senso, där vi har varit ett par gånger tidigare. Fast då har vi bara tagit en öl eller en kopp kaffe. Men de ska visst ha bra mat också, så det testade vi idag. Och min cheeseburgare var bättre än de flesta jag har ätit! Synd att jag inte orkade äta upp den, men det var - i vanlig ordning här - otroligt mycket mat! 


Så var det bara vandringen hem kvar, och under tiden gick solen ner.

Cyprus By Bus var en trevlig upplevelse! Vem vet var vi hamnar nästa gång? Fast då tror  jag att vi ska åka en annan buss - billigare, men framför allt får man se mer, för den åker visst väldigt snirkliga vägar........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar