lördag 4 juli 2015

En bättre dag


kunde vi inte ha valt att åka till Kvarntorp för att besöka de nyblivna gårdsägarna! Solen strålade från en klarblå himmel (alltså var bilresan en mardröm i en bil utan AC...), termometern närmade sig 30-gradersstrecket och på gården vajade flaggan i en mycket svag vind när vi kom fram någon gång mitt på dagen. Johanna mötte upp och lotsade oss den sista biten, och det var tur, för vi höll allt på att villa bort oss!


Fantastiskt kan jag bara säga! Vi förstår så väl att Johanna och Micke förälskade sig i gården - det gjorde vi också!


Boningshuset från framsidan......


Easy, den före detta isbjörnsbebisen, är numera en tonårig slyngel. Han älskar att tugga på det mesta - här en plastkruka som hans matte hade tänkt spara. Nåja - det finns ju andra hyss som är värre - att tugga sönder mattes systemkamera till exempel. Han var inte så populär ett par dagar efter det.........


En kruka till kanske? Det är gott med svarta plastkrukor.........


Ladan......Enorm, med massor av plats och fylld med det mesta man kan behöva på en gård. De förra ägarna lämnade det mesta kvar........ En traktor till exempel!


Gräs och sly var meterhögt för tre veckor sedan. Nu är det mesta undanröjt, men lite timotej fick vara kvar!


Grannbonden har slagit åkrarna som tillhör gården, och ikväll balade hö han i solnedgången. Det är ovärderligt med goda grannar när man bor på landet!


Easy och Tommy gosar......


Länge satt vi ute i den ljumma sommarkvällen, och ett par lyckliga husägare strålade, 


och tog det lugnt efter tre intensiva veckor. För bara tre veckor är det sedan de fick tillträde till gården, och redan har de hunnit uträtta massor - inte minst odla en massa blommor och grönsaker!


Johannas pizza 


och hemgjord björksavsmjöd! Och lite annat smått och gott........


Så tog vi en promenad i solnedgången,


bort till huset som är till salu bara några hundra meter bort. Där var det så igenvuxet att till salu-skylten knappt syntes! Tur att vi hade stövlar allihop - det var inte lätt att ta sig fram i det midjehöga gräset!


Det var ett riktigt fint hus, byggt på 1750-talet, med tillhörande stor lada och ett gammalt brygghus. Och stor tomt - över 7000 kvadratmeter!


Här skulle vi väl kunna bo standby?


När vi gick tillbaka igen försvann solen mellan träden


och i trädgården lyste det vackert från alla olika trädgårdbelysningar..........


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar