måndag 6 juli 2015

Skörd och omslag


Oj vad mycket smultron som hade mognat under de två dygn vi var borta! Till och med jordgubbarna hade satt fart, både de i pallkragen och de andra som står oskyddade i landen både här och där. De smakar så mycket mer än de där man köper! Det är väldigt konstigt tycker jag - den där pippin som hackade i sig varenda jordgubbe till hälften och lämnade resten verkar ha tappat greppet. Eller så har hen flyttat till en annan trädgård. i År får vi smaka på våra mödosamt odlade jordgubbar. Ingen kan vara gladare än jag! Så ikväll, till Wallanderfilmen, blir det smultron och jordgubbar med mjölk!


Tommy har vakat över sina  potatis med sitt liv. Jag har inte ens fått kika under för att se om där finns något! Men idag gav han med sig. Fast lite av en besvikelse blev det - inte mycket fanns det under blasten. Fast det som fanns smakade väldigt bra. De får väl stå ett tag till där i sin isolerade pallkrage, så får vi se vad som händer.

I natt slog vädret om så det hette duga. Igår när vi kom hem var det grymt varmt, både inne och ute, men inatt öppnade himlen sig! Det var nog bra det. För vår trädgård. Och för svampen. Tommy tog en sväng i skogen i eftermiddag för att se om det hade kommit några kantareller. Han hittade en. Men den var så liten att den knappt syntes, så den fick stå kvar. Han suckade lite när han kom tillbaka, och övergick till att klippa gräsmattan som hade växt desto mer.........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar