tisdag 3 februari 2015

Trettio nya dagar


Mot Patong


och Immigration office där! På fredag går ju våra visum ut, så det var hög tid att ta sig till Immigration för att söka förlängning. Senast vi gjorde det, för två år sedan, så åkte vi till Phuket Town. Men Patong är närmare, och mindre, och där hanteras inte alla former av visum som i Phuket Town, så det verkade vara en bra idé att åka dit i stället. 


I kön till kopieringen. Här kan man ta kort också, om man nu inte har några. Fast det hade vi. Och så ska det vara 4 olika kopior på passet........ För 10 baht styck. Det är överkomligt.


Ensamma var vi inte. Lite varstans stod det folk och fyllde i sina visumansökningar. På insidan av det pyttelilla kontoret var det trångt om saligheten, men vänliga och glada turistpoliser fanns på plats och hjälpte de som behövde med ifyllandet innan man fick lämna pass, två foton, alla passkopior och ansökan till den bistre passpolisen som stämplade pass på löpande band. Sedan var det bara att betala i kassan - 1900 baht per person, tacka och lämna Immigration för den här gången!


Puh - så var det klart då! Det gick betydligt snabbare än sist, för två år sedan......


Innan vi tog en tuk-tuk tillbaka gick vi en sväng ner till Patong Beach (Immigration ligger nästan vid stranden) för att se hur det ser ut där.


Här ligger alltid ett eller annat jättestort kryssningsfartyg, så även idag. För ett antal år sedan åkte jag på kryssning till Singapore och Malaysia, just härifrån Patong. Det var intressant kan jag lova.....Men inget jag längtar efter att göra igen.


På denna stranden var det mycket folk! Det var det inne i stan också. Och en ruskig trafik! Vi tog en tuk-tuk hem igen så fort vi bara kunde........


Nu har vi trettio nya fräscha dagar! Den 8 mars ska vi ut ur landet. Men vi åker hem den 6, så det är lugnt........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar