måndag 16 februari 2015

Nya Nai Harn



Så var det dags för nästa strand!


Nai Harn Beach - den vackra stranden längst söderut! Där var vi ofta förra vintern när vi bodde på Malee Garden. Och ett favoritställe hade vi på stranden där det var skuggigt och skönt!


Men - den enda skuggan vi hittade var denna! 


Jag gick en sväng bort till lagunen för att se om det möjligen fanns någon skuggigare plats där borta, men det verkade vara lika mycket sol överallt. 


Här, liksom på de andra stränderna vi har varit på, är solstolarna förbjudna och borta. En del köper eller hyr egna stolar, men en i artikel jag läste häromdagen påstods det att även det ska förbjudas. Inga stolar av något slag på stränderna alltså, i någon form! 
Tja - visst är stränderna vackrare utan rader av solstolar, men, men......
Vi är visst inga ungdomar längre - det känner vi av när vi har suttit på en strandmatta en stund!


Det verkar vara mycket mindre folk på Nai Harn i år än förra året. Men det är kanske fler än vi som inte orkar vara i solen hela tiden, och som inte klarar att sitta direkt på sanden någon längre stund.....


Alltså blev det väldigt, väldigt många bad idag - i brist på skuggiga platser under träd så får man svalka av sig i vattnet, stå på stranden en stund och sedan bada igen!


Innan vi åkte hemåt åt vi på en liten restaurang en bit från stranden. Där blev jag lite fundersam......det verkar ha försvunnit restauranger sedan sist? Jag saknade en alldeles nära! Vi får nog åka dit snart igen och utforska om det är fler ställen som har försvunnit. Konstigt - den där saknade lilla restaurangen låg ju inte särskilt nära stranden.....?


Men Rum Jungle finns kvar i alla fall - det italienska stället alldeles nära oss. Och de har öppet på söndagar! Annars är det många ställen som har stängt just den dagen. Pasta för Tommy och grekisk sallad för mig - perfekt just idag! 


Ikväll skulle vi inte sitta uppe och häcka så sent som det gärna blir. Ikväll skulle vi lägga oss tidigt. (Och det gjorde vi!) Och i morgon ska vi ha en lugn dag, för nu känns det som om vi behöver det. Balkongen är aldrig fel (ja, det ska vara ett par timmar på eftermiddagen då - då är det alldeles för varmt! Men då kan man ju alltid sova middag.....)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar