måndag 23 februari 2015

Repris


blev det! Ao Sane är definitivt stranden för oss. Och högvatten var det idag också - härligt!



Motorbiken fick en plats allra längst ner idag. Här är inte lätt att hitta parkeringsplats, men idag hade vi tur. Så där står den, nummer två från vänster!


Man kan inte ställa sig varsomhelst, inte! Då riskerar man att de låser hjulet. Eller så är det bara skrämskott...... Fast det är dumt att chansa!


Jag vet inte om det beror på att det var söndag, men idag var det väldigt mycket folk här. Fast vi lyckades hitta en "skuggplats" till slut!


Trädormen var kvar! Fast idag hade han flyttat till en annan gren. Under tiden vi var på stranden bytte han plats och flyttade in i skuggan. Då såg vi verkligen hur lång han var - säkert över en meter! Enligt  en av thailändarna som jobbar på restaurangen är han här varje år. Och "very poisonous" är han, enligt honom! När jag googlar på ormar och hittar rätt art (tror jag i alla fall) så är den visst inte så giftig. Fast skulle man bli biten är det sjukhus som gäller för säkerhets skull! Nu är det tydligen inte så vanligt att man blir ormbiten här. De flesta fallen av ormbett råkar arbetarna på gummiplantagerna ut för - allt enligt Google. Vad gjorde man utan denna sökmotor?


Mitt i folkvimlet var det bröllopsfotografering! Ett alldeles färskt brudpar, omringat av badande turister, dykare och solkrämssmörjande folk! Hoppas att bilderna blev bra!


Dags att dra sig hemåt. Den där backen upp från stranden är inte att leka med. Brant och med stora hål i vägen - det är inget vidare att sitta bak då! Så jag gick uppför, jag......


På väg tillbaka stannade vi till på toppen. En fantastiskt utsikt är det här uppifrån!

Det kändes allt att vi hade fått mycket sol idag! Och varmt blir det under hjälmen! Då är det skönt att ha AC när man kommer hem.Och vatten, och mera vatten!


Idag testade vi en liten restaurang som ligger på andra sidan gatan - en väldigt kort promenad i kväll alltså!


God mat! Och väldigt billigt!


I kväll var himlen riktigt vacker! Ja, det är den ju varje kväll förstås......


men det fick bli en extra kvällsbild!


Och sedan kom månen.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar