söndag 15 februari 2015

Laem Ka


Hemliga stranden, eller Laem Ka som den egentligen heter. Det var då det.......


En ljuvlig liten strand med ett fåtal solstolar, inga parasoller (det behövdes inte eftersom träden gav skugga), ett litet stånd där man kunde köpa enkel mat, som omelett eller stekt ris....... Ett par stånd som sålde kläder om man nu var intresserad av det. (Jag köpte en av mina favoritklänningar där för 300 baht.) Visst - lite tröttsamt var det ibland med alla kinesiska turister som skulle åka speedboat ut till öarna, och sedan komma tillbaka igen och vandra över stranden till sina väntande songthaews.  Men det kunde vi fåtaliga turister stå ut med.


Idag åkte vi dit igen. Det var ett år sedan sist. Vad har hänt med de skuggande träden? De är döda.......


Ståndet där man kunde köpa mat för en väldigt billig penning är borta. Det trevliga paret som hade ståndet syns inte till. Hela stranden är en enda stor soptipp! (Paret som ägde ståndet städade den lilla stranden flera gånger varje dag.....)


Tommy hamnar som vanligt mitt i smeten. Bland de kinesiska turisterna alltså..........


Halva Kina verkar ha hamnat på Laem Ka! Nog för att de var många förut, men idag är det extremt! Under de knappt tre timmar vi är här måste tusentals kineser ha vandrat över stranden! Det är kö, från ena ändan av stranden till den andra!


Längst bort på stranden fanns det tidigare en mur/staket med en port. På andra sidan porten låg ett fint hotell, Evason hette det. Det stängdes plötsligt i maj 2012 och runt 400 anställda blev utan jobb läste jag när jag googlade..... Det skulle öppna igen i år. Men det såg inte så ut när vi kikade in där, nyfikna som vi är. I stället möttes vi av en skylt som varnade för ormar, skorpioner och giftiga tusenfotingar....... Vi backade!


Turister på stranden kunde vi räkna på fingrarna. Vi var två av kanske tio. Men ett par tänkte tydligen komma tillbaka, för de kedjade fast sina stolar i ett träd innan de gick!


Bada? Ja - det var inte lätt idag. Enda stället att ta sig i när det är lågvatten är där speedbåtarna går in för att lämna och hämta båtturisterna. Jag lyckades hitta en lucka till slut.....


Tommy ser rätt nöjd ut trots allt. Det är ju sol i alla fall!
Men vi tycker båda två att det känns ganska sorgligt att se Laem Ka så här. Det var en fin och mysig liten strand tidigare - nu är det bara en skräpig omlastningsplats! Vi åker knappast hit igen.......


Vi firade Alla Hjärtans dag på balkongen - det bästa stället att fira en sådan dag! Och alla som gick förbi önskade oss "Happy Valentine"! Denna dagen verkar vara rätt stor här.......


Framåt kvällen slog sig ett par fåglar ner på vattentornet. Där firade de Alla Hjärtans dag.......


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar