måndag 19 januari 2015

Söderut

 
åkte vi idag. Till södra Kata Beach alltså. Där har vi varit rätt mycket. De två sista åren har vi tillbringat sista veckan på Kata Sun Beach, i ett poolrum, och levt i lyx innan det är dags att åka hem!
 
 
Nu var vi nyfikna på om det var sig likt där.

 
Tja - solstolar och stånd var borta där också förstås. Men Kata Mama fanns kvar!

 
Och det gjorde Ottos också! Deras räkor i grön curry.........

 
Inga stånd på stranden - det är numera förbjudet. Men ingen har väl sagt något om trappan ner till stranden? Där såldes dricka, bollar och lite strandleksaker av samma beachboy som tidigare skötte strandståndet........
 
 
Ska bar är sig likt!

 
Där nedanför slog vi oss till ro och studerade strandlivet.

 
Och här kom chefen! Och plötsligt hade hon och beachboyen flyttat ståndet nedanför trappan! Nu står det på stranden.........Hmmm.......

 
Det var riktigt lågt vatten, och thailändarna plockade någon slags musslor kom Tommy fram till efter att ha spanat en stund.

 
Jag trodde nog att det skulle vara mer människor här, eftersom södra delen av Kata Beach är så skuggig och skön. Men icke! Det gick att räkna folket här! Så några problem att hitta en skuggig plats var det definitivt inte!
 
 
Att det kan vara så roligt att gräva i sand! Ett helt litet gäng med thailändska småflickor hade kul alldeles framför våra fötter. Ibland kom någons mamma med en skål mat och delade ut sked efter sked till allihop. För inte hade de tid att gå hem och äta, inte!
 
 
Söndag - vilodag? Inte för burmesiska byggjobbare i alla fall.......Men ikväll slutade de i alla fall lite tidigare, redan vid åttatiden!

 
Kväll!
Vi tar det lugnt och äter hemma. Vi kunde ju inte motstå stånden som vi hittade igår, så vi tog den vägen när vi åkte hem. Friterad fisk och kyckling är gott............
 



4 kommentarer:

  1. Hej Maja! Jag har följt några av dina Thailandsinlägg, och ni ser ut att ha det så härligt! Vi bodde också på Best house för ett år sedan och vi älskade det!

    Nu planerar vi att åka en längre period nästa år och undrar vad ni fick betala för ert rum för "long-stay" på Best house. Vi har bara bott en kortare period tidigare nämligen. Tack för din hjälp :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Josefine! Fick du svaret jag skickade?

      Radera
  2. Svar
    1. Nytt försök till svar då..........
      Hej Josefine! Vi bodde 29 dagar i ett AC-rum, 1400 baht/natt. Notan slutade på 40600 - vi fick betala 40000! Iofs var det peak season, då är ju allt som dyrast överallt! Nöjer ni er med fläktrum blir det betydligt billigare! Kul att du har läst och haft lite nytta av bloggen kanske.....?

      Hälsningar Maja

      Radera