söndag 18 januari 2015

Olikt och annorlunda

 
Jag tog en sväng i byn på förmiddagen. "Riktigt" bröd hos Danske bagaren - det är bra mycket godare än 7/11:s gummiliknande! Det är sig inte riktigt likt här måste jag säga. Men det återkommer jag till.........
 
 
Runt oss är det byggarbetsplats! Gamla Lucky Guesthouse är rivet, och istället byggs här en stor hotellanläggning med flera fyravåningshus. Det är fascinerande att studera thailändskt byggnadssätt tycket Tommy. Här sitter till exempel några och hissar upp cement i små hinkar, och en annan vandrar bort med hinkarna till muraren längre in. Diverse olika maskiner för rätt mycket oväsen! Det är nog lugnast att vara någon annanstans under dagtid.......

 
På stranden till exempel. Vi tog vår nya Pärla och åkte dit. Och kände knappt igen oss! Alla solstolar var borta - de som stod i minst fyra rader tidigare. Alla försäljningsstånd var också borta. En och annan strandförsäljare såg vi, men inte var det många. I och för sig visste vi om det här, men nu fick vi se det med egna ögon.

 
Däremot verkar paragliding och vattenscootrar fungera precis som vanligt. De där vattenscootrarna kunde de gärna får förbjuda för min del............
 
 
Det gäller att hitta en skuggig plats om man ska vara på stranden, i alla fall för vår del. Eller så får man göra som de flesta här - skaffa sig en egen parasoll!
Och oj - vad det är lite folk här! Det är högsäsong, men det kan man inte tro!

 
I ändan av stranden fanns ett stort område där man hade en massa massa stånd med all mat och dryck man kan tänka sig! Det passade bra, för vi var hungriga!

 
Vi slog oss ner vid sidan av fruktvagnen och åt panerad kyckling och fisk - så gott! Och billigt..... För 50 baht blev vi mätta, båda två!

 
Vid sidan av oss pågick lite olika aktiviteter. En pappa hjälpte sin dotter med läxor. En åt kokosnötskött. Och en låg och sov på en bastmatta på marken.

 
Vi köpte ananas och melon med oss hem, och fick en bonusbanan som vi åt direkt.........

 
Så tog vi en runda runt hela området innan det var dags att köra hemåt.

 
Hmmm......Ett gäng nya solstolar? Att köpa? Eller hyra? Det får vi väl se så småningom.............

 
Här var det livlig kommers! Och väldigt mysigt - hit kommer vi många gånger tror jag...........

 
Kata Beach, norra änden, den 17 januari på eftermiddagen..........

 
Hemma. Och solen var på väg ner bakom grönt byggnät och elledningar. Men bygget pågick ända tills det var sängdags för oss. Vid 23-snåret blev det tyst.

 
Och i kväll tände jag ett ljus för min mamma som skulle blivit 90 år idag...........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar