torsdag 8 januari 2015

Reggaerytmer.......

 
Mot bankomaten! Inne i Saladan finns det hur många som helst, men i våra trakter finns det bara en, ute vid stora vägen. Det börjar bli dags att betala för boendet här, och man kan inte ta ut hur mycket baht som helst på en gång, så vi får ta det i omgångar. Alla bankomater har lite olika utseende och system, så det är lika spännande varje gång att se om man får ut några pengar! Den här gången gick det i alla fall bra.....
Vi tog strandvägen upp till stora vägen. Bensinflaskorna finns till hands utanför nästan varenda litet ställe överallt - väldigt praktiskt när man hyr motorbike. En liter, 40 baht. Det är lite billigare på bensinstationerna, men dem dräller det inte av.

 
Däremot dräller det av vackra blommor och buskar, precis överallt!

 
Jag planerar att sno med mig lite fröer hem! Det kanske inte funkar alls, men det är värt ett försök i alla fall.

 
Det var ingen lång promenad, säkert inte mer än någon kilometer, men oj vad jobbigt det är att gå i värmen! Man måste stanna och vila och dricka vatten, och mera vatten, flera gånger på vägen. Här valde vi väl kanske inte den roligaste rastplatsen.....intill något som mest liknar en stor soptipp! Men allt är inte vackert........... Fast runt omkring där vi bor är det väldigt rent och snyggt!

 
Äntligen - hemma på Best House igen!

 
Svetten forsar och vi får ta det lugnt en stund. Och dricka mera vatten.........Tur att vi har fått påfyllning i kylskåpet medan vi var ute!

 
Ett par sköna timmar på stranden får vi! Sedan tittar vi mot bergen bakom oss. Jaha - dags att packa ihop!

 
Och alldeles lagom hinner vi hem innan det värsta skyfallet sedan vi kom hit brakar loss! Men som vanligt är det snart över.

 
På kvällen är det restaurangkatten som håller oss sällskap - på Funky Fish den här gången.

 
Det är ett mysigt ställe med mycket folk och god mat! Ikväll blir det pasta för vår del.........
 
 
Nej, vi orkar inte gå dit. Men det behöver vi inte heller. Vi kan sitta på balkongen och lyssna - Tree House ligger bara ett par hundra meter bort, så vi hör väldigt bra! Det är rätt mysigt att somna till reggaerytmer............
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar