tisdag 1 juli 2014

Växer


Så har lupinerna lagt av för i år då. Men rallarrosorna kommer istället, och det med en väldig fart!


Idag var vi nere vid båten och gjorde en del nödvändiga jobb. I morgon ska vi (nog) åka hem några dagar, men när vi kommer tillbaka igen hoppas vi att det är båtväder!


Då drar vi åt det där hållet.........
På hemvägen - eller tillbakavägen - får vi handla en del nödvändigheter till båten. Olja. En eller kanske två åror till gummiflotten, som vi antagligen kommer att behöva här uppe i sjöarna. Båten är så hög att det blir svårt att ta sig i land - det blir nog till att ankra upp och använda flotten om vi vill ha fast mark under fötterna! Och det vill man ju ibland........ Nåja - vi löser nog det också, precis som vi lyckas lösa de flesta problemen!


I trädgården är det mesta rätt dränkt efter den senaste veckans regnande, så vi räknar med att växtligheten ska klara sig några dagar medan vi är på Rörö. Sedan, när vi ska ut med båten. får allt klara sig själv, med eller utan regn! Det blir säkert bra......
Och nu har vi snart krondill till de där kräftorna vi har liggande hemma i frysen........


Bara jag inte missar de här - de blå bolltistlarna! Förra året slog de ut i mitten av juli - i år blir de kanske lite tidigare. Då blir det invasion av humlor och fjärilar - det missar jag inte gärna......


Smultron! Men vill man smaka gäller det att komma före de andra som också gillar smultron - kanske samma djur som har ätit upp alla våra jordgubbar?


Nya blommor i rabatterna - och jag har glömt vad de heter. Någon slags aster kanske? Ljuslila och vackra är de i alla fall!


Växer? Ja, det gör det........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar