måndag 21 juli 2014

Innan sex


vaknade vi - det är svårt att sova i värmen, och lite resfeber kanske vi hade......För idag åkte vi tillbaka till Drömstugan.

9.15-färjan på väg in. Det är bleke och säkert 25 plusgrader.


Det kommer att bli en varm resa till Dalsland idag.


Det blev det! Men det är det värt - efter fyra dygn har det hänt en del i vår trädgård. Så mycket att vi får sätta igång vattenspridaren direkt!


"Fjärilsblommorna" har börjat slå ut. Jag minns inte vad de heter egentligen - kanske är det fackelblomster? Nåja - fjärilarna älskar dem i alla fall.


Ett jättestånd med jätteblåklockor tillsammans med trädgårdshallonen


som har börjat mogna! Var sitt fick vi. Några till blir det nog.


Äntligen, äntligen har de blå bolltistlarna börjat slå ut! Undrar vem som har väntat mest, humlorna eller jag?


Jaha - ser man på.....En, ja, en enda, luktärt har slagit ut. De trivs inte riktigt här hos oss tror jag........


Men det gör de vita floxen! Och doftar underbart gör de också!


Vattenspridaren går fortfarande, och lär göra det några timmar till. Tur att vi har gott om vatten.......


Det är varmt! Det är inte bara varmt ute - det är alldeles för varmt inne. AC har vi inte. Öppna alla fönster hjälper inte. Sovrummet är alldeles, alldeles för varmt att sova i! Där har vi ett problem - ett getingbo någonstans på utsidan under taket alldeles nära sovrumsfönstret. På kvällen kommer de in, de små odjuren! Men att ha fönstret stängt är inte ett alternativ just nu. Jag tejpade helt sonika fast Elsas gamla trådgardin med silvertejp mot väggen så de inte kan krypa in. Inte så vackert, kanske, men förhoppningsvis effektivt. Tommy har andra idéer, men det får vi ta tag i lite senare. För i morgon ska vi fixa det sista på båten - på onsdag ska vi styra utåt, hitta en mysig vik och njuta av sommar på båten...........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar