torsdag 24 juli 2014

Jag vill ha en badstege!


Vilken tur att vi ankrade upp just här! Klockan var ovanligt mycket när vi vaknade i morse, nästan halv 9! Det hör inte till vanligheterna.......Men vi slapp få morgonsolen rätt i ansiktet - den skymdes av höga träd och visade sig inte förrän bortåt 10-tiden. Alltså var det behagliga 20 grader där nere i båten! Nästan så man frös lite.......


Mycket insekter trivs här tillsammans med oss. Den här till exempel. Den slog sig ner på en fendertamp i morse och satt där länge.


Efter en sen båtfrukost tog vi gummiflotten och paddlade ut på upptäcksfärd. Här någonstans hade vi egentligen tänkt lägga till igår, men där låg redan en annan båt. Och senare kom det tre kanoter. Fast ingen skada skedd - vi ligger väldigt mycket finare nu!


Inte var där något vidare att bada heller. Men å andra sidan hittade jag blåbär - en sällsynt vara dessa dagar. Undrar just om blommorna frös i år också?


Skönheten på lite avstånd - visst är hon vacker? Den rosa saken i aktern är en filt som vi försökte sätta upp för att stänga ute den värsta värmen från styrhytten - där blir olidligt varmt när solen lyser in akterut i stort sett hela dagen.


Vi fortsatte paddelturen över till grannholmen - kanotisternas paradis måste det väl vara!


Grillplats med stockar att sitta på. Toalett...... Vindskydd där man kan sova om det är sådant här väder. Och inte minst - lätt att lägga till, och hyfsat lätt att ta sig i och ur vattnet om man känner för att bada. Och det gjorde vi verkligen idag! Jag tror inte att jag har badat så mycket här hemma de senaste 20 åren (sammanlagt alltså!) som jag har gjort det senaste dygnet! Vattentemperatur? Jag har ingen aning - 24, 25? 


Väl ombord på båten igen är det slut med badandet - det är hälla hinkar över huvudet som gäller. Och det gör vi allt som oftast. Idag har vi varit väldigt ensamma större delen av dagen - skönt! Då behöver man inga kläder.....

Fram emot kvällningen mulnade det på, och åskan mullrade olycksbådande någonstans rätt långt bort. Dessutom blåste det upp ordentligt, så Tommy tog en extrakoll på förtamp och ankare - vi ligger med bredsidan mot vinden. Men ett par timmar senare drog det eventuella ovädret vidare någon annanstans........


Så har vi fått grannar i kväll! Tre kanoter och en annan båt tänker nog tillbringa natten här. 


Tommy provar fiskelyckan. Hittills har det väl inte gått så bra, men kvällen är inte slut ännu........


Vinden stillnar alltmer, solen sjunker sakta, och här är tyst, så tyst (i alla fall när vi har stängt av maskinen som har fått gå ett par timmar för att ladda batterierna! Det är ju det där med ström - alltid lika jobbigt när man inte ligger i gästhamn! Nej - det får bli solceller!).


Solen är på väg ner, luften är behagligt ljummen efter några molniga timmar, och jag saknar absolut ingenting. Ja, det skulle vara en badstege då. Det fixar vi så fort vi kommer hem...........


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar