fredag 4 juli 2014

Rörösommar och fårRiktig sommar blev det idag! Vi tog vägen upp mot vattentornet, upp till Tommys mammas gamla stuga (som numera ägs av systersonen). Lite disigt, men varmt!


Så letade vi oss vidare genom snåren, genom närmaste grinden i stängslet, och in på Gröna krysstigen. Men nu var det inte gröna kryss som märkte ut vägen längre - nu var det orangemålade stenar!


Blå ringstigen hade fått blåmålade stenar - den tar vi en annan dag..........
Riktigt bra var det, lätt att följa för alla som inte går här så ofta. De gröna kryssen och blå ringarna kunde man få leta efter innan för att komma rätt - de bleknade ganska mycket efter ett tag.


Min favoritplats - "Näckrosdammen" (jag har glömt vad den heter på riktigt - för mig är den Näckrosdammen..), vackrast på Rörö, eller kanske i hela världen?


Näckrosorna - fullt utslagna, och finare än det mesta i blomväg!


Så småningom slet vi oss 


med en sista titt bakåt........


Snart framme vid bänkarna för en vilopaus. Synd att vi inte tog med lite fika och vatten - det blev väldigt varmt!


Vi satt en god stund och tittade ut mot väster och Stora Pölsan, som syntes väldigt bra idag, innan vi fortsatte hemåt. Hästarna såg vi inte skymten av idag, men däremot snubblade vi nästan över fåren som betade på precis samma ställe som hästarna gjorde igår! Det måste vara något väldigt gott som växer där, vid sidan av stigen!


Fåren såg också ut att må bra


och väldigt många var de! Här stod en av de mest nyfikna........


Idag har ön visat sig från sin bästa sida! I morgon ska det visst bli 25 grader varmt. Ryggsäck med kaffe, kanelbullar och vatten då...........Inga kommentarer:

Skicka en kommentar