lördag 19 juli 2014

Två dagar


Fredag. Rörö visade sig från sin absolut bästa sida! Vindstilla, sol och hela hamnen full med båtar!


Och Gittan, svägerskan, fyllde år!


Redan tidigt på förmiddagen gick vi dit för att gratta henne, Monica, Tommy och jag. Hon blev nog glad tror jag.......Och mysig fika blev det i skuggan i trädgården.


Ett par timmar senare kom Mats, Jantha och Marcus. Nu var det faktiskt två år sedan de var på Rörö senast, annars brukar de försöka komma i alla fall en gång varje sommar. Men är man Malmö FF-spelare, som Marcus, så har man bara ett par veckors lov från fotbollen. Då vill det till att mamma och pappa också kan vara lediga så man kan åka till Rörö. Den här gången lyckades det!


Kvällen tillbringade vi hos Monica där vi åt en underbart god fisksoppa (Fisksoppa? Första gången för Marcus - och han gillade det!) och drack vitt vin och coca cola. Det blev en lång kväll!


Varmt var det, och vi satt ute och njöt länge av kvällssolen.


Jantha


och en glad och nöjd Mats!


Marcus med Olga och paddan.......


Idag åt vi en väldigt sen frukost, och sedan tog vi en tur längs stränderna. Det är SÅ mycket folk, överallt! Marcus funderade på att bada. Men han funderade bara.........


Vackra platser att fota på finns det gott om här på Rörö. Mats regisserar och knäpper.......


En lång stund satt vi nere i hamnen och tittade på allt som hände där. Undrar just hur många båtar det var en dag som denna? Många var inne i hamnen men fick vända utan att hitta en ledig plats.


Många badade. Men inte vi. Vi tittade på.


Så var det dags för sommarens thaimatskväll! Jantha gjorde många timmar vid spisen idag, men så blev det gott också!


Friterade räkor, Tom Kha Gai och räkor med curry och grönsaker. Och ris förstås! Jantha var lite bekymrad - hon trodde att det var alldeles för mycket mat och att det skulle bli en hel massa över. "Vi får nog äta thaimat i morgon också".


Men inte var det så värst mycket över när det här gänget hade ätit färdigt och var mätta och belåtna........

1 kommentar:

  1. Tack för igår - och ett speciellt tack till Jantha som stått vid spisen i flera timmar. Men så blev det gott också - en måltid att innas!

    SvaraRadera