söndag 8 juni 2014

Dubbelhelg


Normalt behöver vi aldrig tänka på om det är helgdag eller vardag. Det är skönt! Men ska man träffa någon som fortfarande jobbar så får man anpassa sig. Johanna och Michael jobbar. Alltså passade den här dubbelhelgen alldeles utmärkt för att besöka dem är uppe i det lilla brukssamhället strax utanför Degerfors (som jag trodde låg i Värmland. Det gör det inte. Det ligger i Närke. Geografi var inte mitt bästa ämne direkt.......) 
Nationaldagen.......Grannen hade hissat sin flagga.


Här finns ingen flaggstång. Men det går bra ändå.


Tidigt på eftermiddagen i fredags var vi framme, och vi satt ute i flera timmar i strålande sommarväder. Dotter


och far i allvarligt samtal?


Micke lagade mat, han. Tyska specialiteter fick vi, och det tar tid att laga. Gott var det - Micke är en duktig kock! Själv gjorde jag absolut ingenting ........Jag bara åt och njöt!


Efter middagen tog vi en promenad, ner till den fantastiskt vackra sjön genom ett samhälle med underbara trädgårdar och vänliga människor som hälsade och pratade.


Bamse tog ett dopp - lite motvilligt, men han måste ju hämta den där pinnen


medan vi andra gjorde oss redo för ett parti boule. Det var många år sedan, och jag hade nästan glömt hur kul det är!


Måste vi mäta?


Tommy är väldigt, väldigt koncentrerad...... Jag har bara kul!


Det tar en stund att spela ett parti. Under tiden hann solen nästan gå ner och vi fick lite regn på oss


men inte så mycket att vi behövde avbryta och springa hem. Och vem som vann har jag redan glömt. Men det var i alla fall inte jag, det vet jag bestämt!


Men lördag förmiddag, pingstafton, regnade det däremot med besked! Det vräkte ner både länge och väl, så vi fick skjuta upp planerade aktiviteter ett bra tag.


Pomenad framåt kvällen efter grillmiddag, då det faktiskt höll upp. Fast vi åt inomhus för säkerhets skull.........


Här har pionerna slagit ut - och jag som väntar så på våra som fortfarande bara är knoppar. Fast - den som väntar på något gott osv.........


De av oss som inte vann i boule igår kväll ville förstås ha revansch, så det blev repris  den här kvällen!


Och denna gången vann jag, trots Johannas hemmagjorda regler!


Klockan var över 23 innan vi var tillbaka hemma igen, och i vanlig ordning satt vi uppe och häckade ett tag till, så klockan hann bli rätt mycket den här kvällen - precis som kvällen innan!

Nu är vi tillbaka i Drömstugan igen, och där har hänt en del på två dygn. Men det får jag titta lite närmare på i morgon, för nu kopplar vi av efter 20-milaresan och en riktigt mysig helg tillsammans med Johanna och Michael. Nu är det deras tur att komma på besök här snart - det ser vi fram emot........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar