tisdag 24 juni 2014

Husbilsmaffian

kom till Drömstugan på sin första "semesterdag"! Gittan och Lasse styrde in på uppfarten vid tretiden


och de två andra husbilarna, Marita och Stig samt


Monica och Per-Erik svängde åt andra hållet, upp till granngården, där de hade fått löfte att stå, till deras förtjusning! För bekvämare och vackrare ställplats får man leta efter! 


Mycket prat och ett glas vin blev det innan kvällens grillning. Allt eftersom solen flyttade sig fick även vi flytta oss för att få mesta möjliga av eftermiddagens värme. Inte var det så många grader i skuggan, men i solen var det underbart!


Solen börjar försvinna bakom grantopparna - dags att tända grillen!


Och så hade alla fått mat - utom Tommy och jag, som tog det lugnt och väntade på att grillen skulle bli ledig....... Våra kotletter blev perfekta över perfekt grillkol!


Marita och Gittan blev mätta och belåtna, och det var resten av gänget också. Så grillen fick byta skepnad från grill till brasa! Inte för första gången, och alldeles säkert inte för sista heller, för det är SÅ mysigt att kunna sitta ute en kylig junikväll runt en sprakande brasa i resterna av grillkolen, förstärkta med den där skräpveden som inte kan klyvas och som inte får plats i vedspisen, men som brinner länge och ger en underbar värme. Dessutom tycker inte myggen så mycket om rök och värme.......


Tommy och Per-Erik mitt i ett djupt samtal.......


Solen försvann till slut på allvar, och myggen blev djärvare, och knotten blev väldigt, väldigt många! Dessutom skulle husbilsmaffian vidare norrut efter en natt i Gustavsfors, så kvällen blev ganska tidig.


Vid elvatiden idag drog de vidare, alla våra gäster. Malung nästa......Själva stannade vi i Drömstugan och njöt av en solig, vindstilla och lugn dag. Det mest upphetsande som hänt idag är att vi har skördat och ätit våra första sockerärtor, mycket lättkokta och sedan vända i smör. Så gott........!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar