onsdag 25 juni 2014

Dofter.....


Nattviol - den har vi inte på infarten i år tyvärr. Denna sommaren har den visst flyttat till grannens. Där står den, lite oansenlig, men vad den doftar! Jag funderar på att stjäla den och gräva ner den bredvid vår infart igen, men den är fridlyst, precis som alla svenska orkidéer, så jag får väl låta bli. Den kanske flyttar sig själv till nästa sommar........


Nere vid varvet var det lugnt och stilla idag. Inte en enda båtägare syntes till, men alla båtar låg kvar. Tommy skulle montera in pumpen till vattnet i köket, men det behövdes lite finputsning för att den skulle passa in, så den fick följa med hem igen. Det blir ett nytt monteringsförsök i morgon!


Det är tur att vi inte har planerat att ge oss iväg ut med båten just nu, för vädret är minst sagt opålitligt. Idag har sol avlösts av regnstänk, och åskan har mullrat olycksbådande i bakgrunden. Lite kylig var det också så fort solen försvann. Men det är vackert med en himmel som växlar mellan klarblått och blåsvart på nolltid! Men inte blev det något större regnande trots de olycksbådande molnen. 
Får jag önska hur sommaren ska vara? I så fall vill jag ha regn hela nätterna, varje natt, och sol och svag bris och 25 plusgrader på dagarna, varje dag! 
Det kan jag drömma om.......


Ingen sol just där och då - det är tjocktröja som gäller när man ska sitta ute och läsa dagens tidning.....


Dofter ja.......Jag önskar att jag kunde förmedla doften från krolliljorna på något sätt. Den kommer som en pust rätt som det är, vilken tid som helst på dygnet! Jag önskar mig en hel äng med krolliljor!


Nu har den vita riddarsporren bara några knoppar kvar i toppen innan den är helt utslagen. Och oj vad den växer på längden - 1,5 meter ungefär nu! Och det är bara början - det kommer ett helt gäng till i olika storlekar......


Och så finns det små, rosa blommor som jag inte vet namnet på. Men de breder ut sig i stenpartiet......
Och ännu är det inte slut - långt därifrån. Tvärtom - det är nya överraskningar varje dag........


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar