måndag 5 augusti 2013

Dag två


var lite roligare än första dagen - det tyckte Tommy i alla fall! Sitta på en stol och försöka få bort allt ruttet virke med ett stämjärn (som dessutom gick sönder!) är måttligt kul. 


Men innan vi kunde börja jobba idag var vi tvungna att åka till Årjäng och köpa färg. Över 1600 kronor gick det kalaset på! Men nu har vi färg så vi klarar oss ett tag........ Grundfärg, täckfärg, fönsterfärg....Hur mycket färg ska man behöva egentligen till ett litet hus?


Men nu är vi igång på allvar! Brädfodringen på ena sidan är klar, den jobbigaste brädan på andra sidan är på plats. Det är den som kabeln till TV-antennen sitter igenom - lite problematiskt! Men Tommy fixade det, TV:n fungerar och jag är full av beundran! Godsägaren själv beundrar dagens arbete och funderar på morgondagens fortsättning.


Mitt i alltihop fick jag ta en snabbtur till affären och inhandla Radar insektsmedel, för vi hamnade mitt i ett getingbo när vi bröt loss en av brädorna. Inte kul. Men getingarna försvann efter en ordentlig dos Radar......


Nu är vi trötta, nyduschade och sjunker ner framför TV:n (som fungerar!) en stund innan det är läggdags. För det blir en tidig kväll! I morgon måste vi upp tidigt och börja grundmåla innan det aviserade åskregnet bryter ut!

Bilden? Ett fynd från vinden - en gammal tvättbräda......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar