måndag 26 augusti 2013

Och så kom han då


-Hälge!
Vi satt på uteplatsen och tog en liten paus i dagens slit när han plötsligt dök upp nere vid vägen, en stor och ståtlig älgtjur med stora horn! Han verkade aningen förvirrad - han förstod nog att han inte borde vara mitt på en trafikerad väg, så istället gick han in på vår uppfart, men stannade till när han kom fram till den lilla Gröna. Hon såg väl skräckinjagande ut..... I stället tog han till höger, in i skogen. Kameran låg förstås inne, och det gjorde iPhonen också - typiskt! Men vem vet - han kanske kommer tillbaka igen. Han letar väl efter fru och barn, fast dem har vi inte sett till sedan förra veckan. 
Jag trodde att älgarna skulle komma i gryningen, eller skymningen. Men de här verkar dyka upp när som helst på dygnet - som klockan 14 idag till exempel.......


Idag hade vi absolut inte semester! Tommy sågade upp allt gammalt virke och andra överblivna brädstumpar från bygget till ved. Det var en hel del och tog större delen av dagen - det skulle ju in i vedboden också!


Men nu har vi fått det på plats med förenade ansträngningar Jag tror att vi ska klara oss med ved rätt länge nu......


All näver som vi hade samlat i en hög när vi kapade björkveden delade jag i mindre bitar, lagom att tända med, och tryckte ner i två sopsäckar. De får också stå i vedboden.


Det blev en riktig jobbdag - igen.......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar