söndag 13 januari 2013

Vakthund och lördagsmiddag


Elefanten, som egentligen är en hållare för solparasoll, ligger alldeles vid bordet på altanen. I ögonvrån liknar han en stor gul hund, så han är numera utnämnd till vakthund!
Det blev en väldigt lugn första dag. Med en lång resa i kroppen och 6 timmars tidsomställning var vi ganska möra.....Lite svårt att skilja på natt och dag blir det, men det är bara att gå efter solen, som går upp mellan 6.30 och 7.00, och ner vid samma tid på kvällen. 


Så här första morgonen var jag uppe redan 5.00! Bra - jag fick se soluppgången......... 


Tommy sov ett tag till, han...........


"Super de luxe bungalow"! Nja - jättelyxig är den kanske inte, men stor, och fullt tillräcklig för oss på alla sätt. Fast vi saknar balkongen på Malee Garden - den har högre mysfaktor......
Nåja - altanen duger, den också. 
På middagen kom ett häftigt regn, och strömmen försvann en stund. Nu känner jag igen mig.......Skönt var det, att sitta ute och höra regnet trumma mot plåttaket och njuta av att det ändå var varmt!


En stilla öl på altanen tillsammans med en av de många elefanterna som vaktar ingången.........


Så kom Mats, extrasonen och snart dessutom hyresvärden - på fredag flyttar vi till hans hus i Kata!


Marcus var också med förstås! 


På kvällen blev det middag på Homesteak förstås! Britt-Marie hade bokat bord, och pepparsteken var lika god som jag mindes den - minst!
Det blev ett kärt återseende, med både Britt-Marie, A och hans Daa! A bjöd på rosa champagne, hur han nu hade lyckats trolla fram den! Några gamla bekantskaper, och ett par nya: Bo, som är trogen stamgäst på Malee Garden, och Rosarin, som har flyttat från Bangkok till byn med sin familj.


En väldigt trevlig kväll blev det! Inte förrän klockan var över midnatt vandrade vi hemåt i sammetsnatten, trötta och mätta.


Fast inte tröttare än att vi blev sittande ute på altanen någon timma till innan vi stupade i säng och somnade, troligen innan huvudet ens hade träffat kudden!

1 kommentar:

  1. Och här har vi vacker kallt och blåsigt januariväder - är inte det minsta avis!

    SvaraRadera