onsdag 16 januari 2013

Spaning i Kata


Vi måste ju kolla in det som ska vara vårt hem under 2,5 månader! Så idag tog vi en taxi till Kata centre och gick längs Taina Road bort till den lilla tvärgatan där Mats och Jantha har sitt hus. En fin uteplats möts man av! Här sitter de ofta på kvällarna när de är hemma - det kommer vi säkert att göra också! Om vi nu inte hamnar på andra våningens jättebalkong förstås! Där får många plats!


Stort vardagsrum, köket rakt fram, liten toalett och trappan upp till andra våningen. Där uppe finns två fina sovrum, stort badrum och, förstås, balkongen! 


Marcus visade oss gärna runt och förklarade det mesta vi behöver veta om hur saker och ting fungerar - med lite assistans av Mats då förstås!
Lika bra att klara av de praktiska detaljerna - så Mats och jag tog moppen till banken där hyrespengarna bytte ägare (tur att jag kom ihåg att ta med passet - det måste man ha om man ska göra bankaffärer!) Så nu är den ekonomiska delen också avklarad, och på fredag förmiddag checkar vi ut från Greenvalley Resort och flyttar in i vårt nya hem!
På vägen till banken passade Mats på att visa mig flera bra - och billiga- thairestauranger och mataffärer, bageri och lite annat som kan vara bra att ha koll på. Marknadsplatsen hör väl ochså dit - marknad varje måndag och torsdag!
Kvällen tillbringade vi på Kata Mama 2 där vi åt oss igenom ett antal olika rätter och drack öl tillsammans med Britt-Marie och Bo. En trevlig kväll var det, och flera timmar lång var den. Mysigt var det att få prata i lugn och ro med Britt-Marie, som hade tid den här kvällen. Att vara hotellägare är ju ganska hektiskt här, i alla fall under högsäasong!

Nöjda och något trötta vandrade vi hemåt till altanen där vi blev sittande en stund, som vanligt! Men nu börjar vi ändå känna att vi har landat, efter snart en vecka i Thailandet........

2 kommentarer:

  1. 2,5 mån! Vilken dröm. Det är vår önskan också att så småningom förlänga vår vistelse där. Och så fräscht boende ni hittat. Hoppas ni kommer att trivas.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja - är man fritidsforskare (pensionär!) så är man! Då kan man stanna så länge man vill nästan......

      Radera