tisdag 22 januari 2013

Kata - första dagarna


Väldigt nöjd på uteplatsen! Hur bra kan man ha det?

Det tar lite tid att bo in sig på ett nytt ställe, särskilt när man är 800 mil hemifrån och det är en del att lära sig hantera..........Var gör man av soporna t.ex.? Jo, man lägger dem i en svart sopsäck och ställer ut den på gatan. På morgonen är den borta. Många delikata små problem...........


Dagen efter inflytt kom f.d. arbetskamraten Lisa från Sverige för två veckors Thailandssemester! Koh Lanta var hennes nästa stopp, men först mellanlandade hon hos oss i Kata. Det här är Lisa - en kvart innan hon slocknade för att vara borta för världen i 13 timmar! Nu är hon lyckligt framme på Koh Lanta och fortsätter till andra thailändska öar så småningom. Men kanske tar hon ett stopp hos oss på hemvägen.......Ha det underbart Lisa - vi kanske ses väldigt snart!


Kata Beach är faktiskt väldigt lugnt - det borde det väl inte vara så här mitt i värsta högsäsong. Men inte oss emot - det är skönt att slippa trängas på beachen.


Dricksvatten fick vi i en dunk andra dagen här. Man ställer ut den tomma dunken, lägger 10 baht ovanpå (sade Mats, så det gjorde vi. Men grannpojken var där och hämtade pengen, lyckligt leende, så hans mamma stoppade resolut ner 10-bahtaren i dunken, och så var det problemet löst!) och när man kommer hem står där en full vattendunk utanför!


Sofforna är väldigt sköna att vila i när det är som varmast på eftermiddagen och solen står rätt in på uteplatsen!


Igår, måndag, var vi tvungna att ta oss till Patong och Jungceylon, jättevaruhuset, och försöka leta upp AIS-butiken för att få fungerande internet. Och tur hade vi, för Jana, Thailandskompisen, och hennes man, som är här just nu, hade fått låna bil en vecka och körde oss gärna! Tack för den hjälpen!


Thai Kitchen - där har vi redan ätit två gånger. Supergod och billig mat, och alltid fullsatt. Det påminner mycket om Stenbordet i Byn...........
Nu är det kväll här, internet fungerar för första gången på hela dagen, och Tommy väntar på att få låna datorn lite,,,,,,,,,,,,,,

4 kommentarer:

 1. Ha det fortsatt gott!
  Massor av kramar till er båda!

  SvaraRadera
 2. Skönt att det inte är helt knökat med folk på Kata Beach. Å andra sidan är ju inte avståndet till "Hemliga stranden" långt om det skulle knipa! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant Hannele! Det blir nog en tur dit snart........

   Radera