torsdag 17 januari 2013

Blommor och lite strul


En lugn dag vid poolen bestämde vi oss för idag. Här finns mycket att vila ögonen på. Nästan inga människor idag, men desto mer blommor! Den här till exempel......


Och den här blomöversållade busken


Och alla gångar runt anläggningen är kantade av knallröda sådana här!


Rätt ensamma var vi, men vi hade underhållning från en tysk radiokanal på hög volym som serverade oss nyheter på tyska och hyggligt bra musik däremellan. Och så hade vi ju den äldre tyske gentlemannen som simmar och gymnastiserar i poolen minst en timma varje dag!


Jag tog en sväng i byn för att handla lite - färsk ananas i fruktståndet utanför, lite 7/11-nödvändigheter, som mjölk till kaffet till exempel, och så kunde jag inte motstå att titta in hos "plastfarbrorn"! Där hittade jag ett par sandaler för 165 baht - ett rimligt pris! Nu kan jag äntligen slänga mina gamla, sköna men utslitna! 


Dessutom passade jag på att köpa present - Kiwiknivar till en närstående som just har flyttat till egen lägenhet och helt saknar knivar. Nu får hon världens bästa!


Vår AC, som har fört rätt mycket oväsen hela tiden, fick ett spel idag och lät så högt på utsidan att grannarna klagade! Jag fick gå bort till receptionen och hämta The Manager, som kom till hjälp direkt! Han bankade på apparaten, stängde av och satte på igen, bankade och sparkade lite till, muttrade, och lyckades till slut få tyst på den. Nöjd med sin insats var han på väg tillbaka - men då satte den igång igen - och den hördes över hela området!  Då gav han upp och tillkallade AC-reparatören som kom och skruvade och fixade och donade ett bra tag, alltmedan han pratade thai med mig och inte verkade ett dugg störd av att jag inte förstod ett enda ord. Till slut lyckades han få den att fungera - "it works" - det enda han kunde på engelska tror jag, förutom "see you soon" - avskedsorden. Det hoppas jag inte.........


Kvällens middag åt vi på Kallots - chicken kebab - lika gott som vanligt! Det blev en tidig middag eftersom de stänger redan 20.00, men det var ganska bra eftersom vi - återigen - hade bestämt oss för en tidig kväll! Fast en stund på altanen skulle vi ju ha först. Då slocknade allt ljus på anläggningen, och internet försvann. I övriga byn var det ström, och inne i vår lägenhet fungerade både lampor och AC. Mycket skumt....Nåja - efter en timma kon strömmen tillbaka, och allt var som vanligt igen. 
Och äntligen kom vi faktiskt i säng som planerat - 23.00 sov vi........

4 kommentarer:

 1. Gillar verkligen kiwiknivarna,inhandlar alltid några! Tack för en underhållande blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är de jättebra? Tack för beröm!

   Radera
 2. Åh vad jag känner igen mig - känns nästan som om jag vore med!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog känner man igen sig alltid.........Det finns flygstolar - bara att boka!

   Radera