fredag 25 januari 2013

Balkonghäng och oväder


Ja, balkonghäng blev det, först hemma på den underbara balkongen där vi lever mest den tiden vi är hemma. Där kan man sitta nästan när som helst på dagen, utom ett par timmar på seneftermiddagen när det blir lite för varmt. Då kan man gå in och ta en liten siesta i AC-kylan, eller läsa ut den där boken som inhandlades på Landvetter........


Framåt kvällen hämtade Anders oss med den lånade bilen - vi var inbjudna på balkonghäng hos honom och Jana på deras hotell. Men först skulle vi hämta Jana, som var på gymnastik och dans i värsta eftermiddagshettan - det gör hon varje eftermiddag, måndag till fredag! Inget för oss konstaterade vi efter att ha tittat på en stund.............!


En stund på balkongen med en GT och småprat innan vi gick ut för att äta middag........


Här var solnedgången underbar, med havet borta i fjärran. När det hade blivit mörkt lystes himlen upp av enstaka stjärnor och några ensamma Khom Loyer som seglade högt mot himlen.......


En promenad ner till byn där vi åt middag på Bluefin, ett trevligt ställe som vi redan besökt några gånger innan. Här finns både mexikansk mat, pizza, och thaimat som är riktigt bra!


Idag gällde thaimat för oss alla, och alla var nöjda!


Tom Yam är aldrig fel! Den här var väldigt god!


Mitt under middagen öppnade himlen sig, och regnet vräkte ner, följt av blixtar och dunder! Men vi satt väl skyddade under tak och njöt av skådespelet. Några svenska killar bjöd Jana och mig på Margharita (med jordgubbar och banan!) "för att förgylla vår kväll" som de sade. Trevligt och oväntat! Och väldigt gott!
När skyfallet tog paus - för det var bara paus - sade vi hej då och gick till våra respektive hem efter en trevlig kväll.

Och visst - vi hamnade på balkongen - igen! Där satt vi länge och tittade ut på ovädret som tog ny fart, och blixtarna lyste upp hela himlen framför oss så att det blev ljust som på dagen. Synd att det aldrig går att får någon bra bild - kameran är för långsam! Eller om det är jag som är för långsam........

Nu är det exakt två veckor sedan vi landade, två veckor som har gått både fort och långsamt. Mycket har hänt, kroppen har fått ställa om sig efter både tid och klimat, och nu börjar det kännas som vardag och hemma..........Skönt!1 kommentar:

  1. Men visst är det väl skönt med lite omväxling i vädret - å att sitta på balkongen och njuta av blixt och dunder är ju bara mysigt!

    SvaraRadera