lördag 29 december 2012

Elvakaffe och snölek


Grannarna tvärs över vägen, som för sådär 30 år sedan sålde Drömstugan till Elsa och Ulrich som vi köpte den av, ringde igår kväll och bjöd in oss till elvakaffe idag. Tur att vi vaknade i någotsånär tid, så vi hann äta lite frukost och fixa till oss lite..........Fast - frukost hade vi kunnat hoppa över, för oj så mycket godsaker där serverades. Och påtår.......och tretår...........Och sedan var vi tvärmätta!


Det där elvakaffet drog ut på tiden till närmare 14.00! Men vi hade ju så mycket att prata om, och de berättade massor om trakten och alla som bodde - eller hade bott - här. Det finns tydligen de som kan berätta ännu mer om t.ex. änkan som bodde i vår stuga från början, men det kommer! Grannarna flyttade ju hit så sent som 1968, så de har inte historien klar för sig.......Men väldigt mycket fick vi veta om väldigt många och väldigt mycket! Det var riktigt svårt att slita sig och gå hem. Men grannarna är en generation äldre än vi och behövde nog vila lite, så till slut fick det vara bra för idag!


Bygga snölykta - det var ett tag sedan jag gjorde det. Ärligt talat gjorde jag det inte idag heller. Men det gjorde Johanna!


Och inte nog med det - hon lyckades med en riktig snögubbe också! Fast jag bistod med moroten.............


Snöskapelserna färdiga! Fast det var fortfarande ganska ljust när snölyktan tändes.


Så när det var riktigt mörkt fick jag ta en ny bild..............

2 kommentarer:

  1. Wow vilken snörik vinter....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är bara förnamnet Susanna! Men nu är snart allt borta igen.........

      Radera