fredag 5 oktober 2012

Urskog och vatten


På mjölkpaketet i morse! Tänk vad mycket man lär sig när man läser baksidan av mjölkpaket........... Och just så där ser det ut i "våran" skog!


Så en promenad i urskogen fick det bli för Monica, mig och hundarna medan våra respektive älsklingar hade fullt upp med annat!


Ett hönshus mitt i skogen? Nej - snarare ett slags garage såg det ut som när man såg det från andra sidan.


Monica förälskade sig direkt i den övergivna gården. Här ska hon bo säger hon.............Grattis säger jag - det var en del jobb på det där huset!


En liten pool - eller pöl - mitt i skogen.


Det finns nog inget som är så vackert som en solig dag i början av oktober när löven fortfarande sitter kvar på träden och sprakar av färger!


Vi tog en riktigt lång promenad. Jag ville se sjön som jag tidigare hade sett från bilfönstret när vi körde till Vårvik för ett tag sedan. Den såg ut att ligga ganska nära vår stuga. Och mycket riktigt - det gjorde den! Nu ska jag kolla vad den heter också - det måste väl finnas en karta någonsatns - på Google Earth till exempel............



Så gullig - någon har lagt ner en hel massa jobb på denna snidade stubbgubbe.


På något vis lyckades vi ta oss ner till sjön. Olga behövde bada...........Älgskit luktar inget vidare!


Tur att hon älskar att bada! Det är bara att kasta pinnar...........Efter ett tag var hon ganska ren och luktade - ja, inte så hemskt illa i alla fall!


Och nog var där vackert dessutom.............


På tillbakavägen tittade vi in i ladan på "Monicas hus". En gammal spark............


.........och ett utedass med hål rakt ut............


En jordkällare, säkert inte använd de senaste 20 - 30 åren............


Under tiden pågick febril aktivitet därhemma! Rörmokaren (som ringde och väckte oss ganska burdust klockan 7 i morse) fixade vattnet, med hjälp av Tommy och Per-Erik. Värmekabel ska i!


Och när vi kom tillbaka från skogsvandringen var alla borta. Och allt var klart. Nu har vi inte sommarvatten längre. Nu har vi vatten året runt!


Och de hade till och med börjat gräva igen över vattenledningen!


Vilken vädertur vi har haft idag, både för utearbete och långa skogsvandringar! Solen har strålat från en klarblå himmel hela dagen, och det har vi inte varit bortskämda med på ett bra tag! 
Ett glas vitt blev det på altanen i solskenet.............


Och så lagade Per-Erik mat


medan syster och bror satt vid sina datorer..........


Tjälknöl med potatisgratäng och sallad - en perfekt avslutning på en perfekt dag............

1 kommentar:

  1. vilken fantastisk skogspromenad du tog med mig på...så mycket fint man kan förmedla med en kamera. Det vore väl kul om MoP köpte det övergivna huset...händiga karlar verkar det ju inte lida brist på!

    SvaraRadera