måndag 18 april 2011

Trollskog!


Dalslandshelgen fortsatte. På lördag morgon hittade jag mängder av blåsippor, mitt inne i samhället! Så fina är de, och så sällsynta! När jag var liten fanns det mängder, men det är klart - det är ju ett tag sedan......



Årets första grillkväll gick av stapeln. Vilken grill! Undra på att det blev väldigt mycket mat! Själv har jag köpt mig en engångsgrill att använda på min uteplats.........



Jättelik flintastek, potatissallad, grönsallad, grillad haloumi (min favorit!). Och rött vin och vitt vin...... Vi var några som njöt!



Efter den kvällen var det definitivt läge för en långpromenad på söndag förmiddag. Syster, svåger och jag själv samt tre lyckliga hundar tog en lång tur, uppför mördarbackar och in i mörkaste skogen. Och där var det - älghägnet!



En stor del av skogen är inhägnad och här bor ett antal älgar, skygga och ofta svåra att se. Men vi började vandringen runt hägnet och hoppades på lite tur.



Och visst är väl det här en riktig trollskog! Att solen sken och det var en av de första riktiga vårdagarna gjorde inte saken sämre! Men var var älgarna? Till slut fick vi faktiskt syn på ett par stycken - tyvärr för långt borta och halvgömda mellan träden för att de skulle gå att fotografera. Men vi såg dem i alla fall! Och de såg oss också - de följde oss vaksamt med blicken hela tiden.



På sommaren är det massor av turister här som betalar 75:- för att få komma in och se när älgarna utfodras. Och älgshop finns det också - undrar vad man kan handla för spännande där? Vägskyltar med en älg på? Det gillar de tyska turisterna har jag hört............ 


Några älgbilder fick jag alltså inte, så jag lånade en från internet. Skogens konung....... De är STORA! Jag träffade faktiskt en älg mitt ute i skogen en gång för många år sedan. Helt plötsligt stod han bara där, rakt framför mig! Men jag tror att han blev lika rädd som jag, för han vände och sprang iväg, medan jag på skakiga ben snabbt tog mig därifrån, åt motsatt håll! 



2 kommentarer:

  1. Gott med grillat och så var det kul med assosiationen jag fick av "agilitytunnel" som du vandrade igenom.. :)

    SvaraRadera
  2. Vackra Dalsland...å så fina bilder!

    SvaraRadera